2 117 6

Лондон: Германия рискува да стане най-големият банкомат в света

Берлин ще загуби ключов съюзник в прилагането на икономическа строгост

Анатоли Стайков

„Германия рискува след Брекзита да стане най-големият банкомат в света. Причината е, че най-накрая може да се наложи да плаща за провалящия се ЕС, застрашен от имплозия“. Това заяви британският министър на международната търговия Лиъм Фокс, цитиран от Ройтерс.

Фокс, водещ про-Брекзит активист в кампанията преди референдума, е един от министрите в кабинета на премиера Тереза Мей, които се очаква да водят преговорите по раздялата с ЕС.

Той отбеляза, че след като Великобритания напусне блока Берлин ще загуби ключов съюзник в прилагането на икономическа строгост. Според Фокс в крайна сметка може да се наложи Гермнаия да плаща за другите страни членки.

„Ако бях германски политик, щях да се безпокоя, че без Великобритания, Германия има потенциала да стане най-големият банкомат в глобалната история“, допълва англичанинът пред сп. „Спектейтър“.
 

Великобритания


Още по темата

 • Брекзитът удари паунда

  Брекзитът удари паунда

  Страховете, породени от неясната позиция на британското правителство за Брекзита, удари по паунда, съобщава в. „Гардиън”. Скай нюз ...
  12.10.2016
  2 324
  4

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • хуя
  Отговор
  1 21:56  29.09.16
  Ха ха ха Винаги всичко в света се решава на англичаните, САЩ са изпълнителя.
 • Диди
  Отговор
  2 22:32  29.09.16
  Англичаните тепърва ще разберат че са извън ЕС,когато до близо 2 години излязът.Непосредственно след референдума за Брексит,те искаха веднага да водят преговори със ЕС за икономичните връзки помежду си,с цел Англия да не загуби много.Но,Меркел им каза,че такива преговори ще се водят когато те подадът член 50 за напускане на ЕС.След като избраха брексит,много ванки и фирми ще напускат Англия.Много банки искат да се местят във Франкфурт,както и фирми.Сега англичаните плюят наляво и надясно,гонят чужденци които са от държави,които са във ЕС.Това е факт.Я до вземем и изгоним всички англичани,които живеят и работят във ЕС.Как ли ще им е,това ще покаже бъдещето.
 • Брат ми
  Отговор
  3 00:31  30.09.16
  Англюшките да си гледат нивите с картофки и да се радват ,че преди няколко години хамериканчетата им запазиха т.нар.Английски език...имам предвид Втората световна война,иначе сега щяха да шпрехат Дойч...ха ха
 • Morgoth
  Отговор
  4 09:31  30.09.16
  А може би ще са по-малък банкомат отколкото бяха до сега ако са верни твърденията, че Великобритания е вземала повече от ЕС отколкото е давала.
 • Киро
  Отговор
  5 10:39  30.09.16
  Какъв ... ще усетите, като излезете от ЕС, бедни рижаци и индо-пакистанци, ще видите! Япония скоро заяви, че ще изтегли всичките си офиси и производства от островчето, като напуснат! И още много ще има!
 • Диди
  Отговор
  6 11:31  30.09.16
  Англия дължи 25 милиарда на ЕС.За тях ще бъде трудно да преговарят по икономически и др.въпроси ако не платят дълга си.А иначе,много се перят.

Напиши коментар:


Публикувай