889 0

Тръмп май нарушил ембаргото срещу Куба

Стефанаки Йоанис

Кандидатът на Републиканската партия за президент Доналд Тръмп получи удар под кръста в разгара на кампанията си за Белия дом. Сп. „Нюзуик” разкри, че той е нарушил ембаргото срещу Куба. Това е станало през 1998 г.

Тогава неговата компания „Тръмп хотелс” е похарчила най-малко $ 68 000 на Острова на свободата, за да разследва възможностите за правенето на бизнес.

Аз никога не съм имал бизнес в Куба. Този човек има твърде лоша репутация като репортер. Вижте статуята му. Той е написал нещо за мен в Куба. Аз никога не съм правил нещо в Куба.  Аз никога не съм търгувал в Куба, заяви пред американски телевизии Доналд Тръмп. Той е в Ню Хемпшир в опит да привлече гласовете на колебаещите се.

Разкритията на „Нюзуик” могат да попречат на Тръмп да привлече ключовите гласове на кубинските емигранти, живеещи във Флорида, коментира в. „Вашингтон пост”. За тях се бори и кандидатът на демократите Хилари Клинтън.

През последните месеци Тръмп атакуваше президента Барак Обама за неговата политика за сближаване с Куба. Живеещите във Флорида кубинци са едни от най-пламенните поддръжници на запазването на ембаргото срещу Хавана.  

САЩ


Напиши коментар:


Публикувай