Last news in Fakti

30 Септември, 2016 22:51 3 801 2

Северна Корея строи нова подводница?

  • северна корея-
  • подводница-
  • кндр-
  • синпо-
  • корабостроителница

Сателитни изображения показват, че във военна корабостроителница кипи усилена работа

Северна Корея строи нова подводница? - 1

Северна Корея може би строи нова подводница, която има капацитета да носи балистични ракети. Това твърди специализираният сайт 38 North (На север от 38-ия паралел), който публикува информация за КНДР.

Сателитни изображения категорично показва, че в корабостроителницата в Синпо тече усилена работа.

Въпреки че няма преки доказателства, че КНДР е започнала строителна програма за създаването на нова подводница ракетоносец, компонент с диаметър 10 метра е бил забелязан в наскоро реновираната производство зала на съоръжението. Според интернет портала, това може да е част от корпуса на нова подводница.

Експерти от Американо-корейският институт при Училището за перспективни международни изследвания към университета "Джон Хопкинс" във Вашингтон не изключват възможността конструкцията да е част от съвсем различен проект.

Ако обаче наистина става дума за строителство на нова подводница, тя би била по-голяма от севернокорейската експериментална подводница, носеща балистични ракети, от клас GORAE, чиито корпус е с дължина 7 метра.

Макар Северна Корея да строи подводници на няколко места, по-голямата част от плавателните съдове се създават именно в корабостроителницата в Синпо. Там се намира и седалището на института за морски изследвания към Академията за национална отбрана, която отговаря за научните изследвания и развитието на морските технологии, военните кораби и подводници, както и оръжията и ракетите за военноморски цели. Подводницата от клас GORAE, с която Северна Корея разполага, също е построена в Синпо, където в момента е закотвена. Това са част от причините, които карат експертите от „Джон Хопкинс“ да предполагат, че Ким Чен-ун е започнал да строи огромна военна подводница.

Северна Корея строи нова подводница?


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нафарфорий

    0 0 Отговор
    Таа подводница да не е правена от стари тръби от канализацията!
  • 2 Гост

    0 0 Отговор
    .аси мазутника, тва изглежда като дизелова подводница от ВСВ
Новини по държави: