Last news in Fakti

3 Октомври, 2016 07:43 1 728 3

Орбан: Избрахме Будапеща пред Брюксел

  • виктор орбан-
  • бежанци-
  • унгария

Премиерът подготвя конституционни промени

Унгарският премиер Виктор Орбан обяви победа в референдума за бежанските квоти в страната, съобщи Би Би си.

Близо 98% от избирателите отхвърлиха идеята за квотния принцип на разпределение на имигрантите в ЕС. Изборната активност обаче беше 43%, което прави вота неефективен. За да бъде валиден, бяха нужни 50%

Говорител на правителството заяви, че резултатът на референдума е валиден „политически и правно“. От опозицията оспориха твърдението. Виктор Орбан заяви, че ще призове ръководството на ЕС да приеме решението и че ще промени конституцията, за да може то да е валидно.

„Въпросът беше Брюксел или Будапеща. Ние избрахме Будапеща.  Брюксел не може да налага волята си на Унгария.  Ние ще инициираме конституционни промени. Ще накараме Европа да се съобрази с решението. Това е волята на 98% от избирателите“, заяви Орбан.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 13579

    1 0 Отговор
    Това е истинският лидер, който работи за интересите на избирателите, а не демагогства, не се дупи без гащи, както нашите палячовци!
  • 2 Картър

    0 0 Отговор
    Оказва се, че Брюксел може да си налага волята защото огромния брой бюлетини в референдума са невалидни. Как се е получило така? Еми хората, които са броили бюлетините са ги драскали и обявявали за невалидни, това тече в България вече 26 години и е един от начините за подменяне на вота на народа. Пак ще го напиша за да го разберат всички, броя бюлетините, като тези дето са полит некоректни към Меркел и Сорош ги задрасквам и по- този начин бюлетината става невалидна.
  • 3 незнайко

    0 0 Отговор
    След свалянето на Тодор Живков, в България не се е появил ръководител, който да има собствено мнение, различно от това на европейските управници. В това отношение даже Румъния ни изпревари. Виктор Орбан е истински ръководител на страната си и отстоява независимоста и. Всички трябва да вземат пример от него.
Новини по държави: