827 1

Джонсън говори за "страната Африка"

Той говори пред Републиканската партия

Росен Стойчев

Външният министър на Великобритания Борис Джонсън говори за Африка като за „тази страна“, съобщи „Индипендънт“.

Това стана по време на негова реч пред Съвета на Консервативната партия. Джонсън описа света като „по-опасен и по-тревожен“ в сравнение с преди 10 години. Той подчерта, че британските ценности „продължават да вадят света от бедността“.

Според него Африка може да приеме повече британски ценности. Джонсън се притеснява, че много от африканските държави стават тоталитарни.

„Средната продължителност на живота в Африка се е повишила, след като тази страна влече в световната икономическа система“, заяви Джонсън.

Според него доверието към свободния пазар и демокрацията е било наранено. Джонсън заяви, че Великобритания трябва да приеме, че е била наранена от войната в Ирак и финансовата криза. Според него референдума за Brexit е „вот за свободни икономика и политическа свобода“.

Той говори и за големия брой жертви от конфликти по света. Джонсън смята, че те са в резултат от „липсата на увереност на Запада“. Джонсън беше обявен за външен министър на Великобритания през това лято. Той беше назначен от новия премиер Тереза Мей.

 

 

Великобритания


Още по темата

 • Простете, г-н министър, но без велосипед

  Простете, г-н министър, но без велосипед

  Лондонската полиция забрани на британския министър на външните работи Борис Джонсън да кара велосипед. Според Скотланд ярд, когато е на две колела ...
  2.11.2016
  1 208
  3

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • кроко
  Отговор
  1 10:21  03.10.16
  Всички раздават ценности, дееа и безгръбначите лицемери! А какво прибират срещу тия ценности - я петрол, я газ, я диаманти, я злато, я разни пазари..... и ако може раздаваните ценности да се изплащат в тяхната валута - я долар, я паунд.... Аман от раздавачи на ценности и спасители на света!

Напиши коментар:


Публикувай