Last news in Fakti

3 Октомври, 2016 14:30 1 634 1

Унгарски националисти искат оставката на Орбан

  • виктор орбан-
  • унгария-
  • референдум-
  • бежанци-
  • оставка

Крайнодясната партия „Йоббик“ потърси отговорност от премиера за проваления референдум за бежанските квоти

Унгарски националисти искат оставката на Орбан - 1
Снимка: БТА/АР

Унгарската националистическа партия „Йоббик“ поиска отговорност от министър-председателя Виктор Орбан за проваления референдум за бежанците, предаде Ройтерс. Крайнодесните призоваха премиера да подаде незабавна оставка заради проваления вот за отхвърляне на миграционните квоти на ЕС. Неделният референдум беше обявен за невалиден заради ниска избирателна активност.

Председателят на "Йоббик" Габор вона заяви в парламента, че премиерът е отслабил позициите на Унгария в Европа с проваления референдум. Припомням, че в него гласуваха по-малко от половината унгарци и така вотът стана невалиден.

„Трябва да подадете оставка, както направи Дейвид Камерън, такива са нормите в европейската политика", каза Вона от парламентарната трибуна в Будапеща. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 еси меси

    0 0 Отговор
    А защо да подава ставка !? Той каквото можа направи с бой ли да закара толерастите до урните ???
    Сега, като ги мързи да идат да гласуват, ще се наложи да бачкат за да хранят навлеци, а и не само да ги хранят, ами да им задоволяват всякакви първични нужди. Но вярвам, че Унгария ще се справи и с другото ненапразно са едни от водещите в порноиндустрията и с много порно звезди.
Новини по държави: