2 951 3

Лидерът на ДАЕШ бил отровен

Това е станало в Ирак

Снимка Архив АП/БТА
Снимка Архив АП/БТА
Милена Трачева

Лидерът на групировката "Ислямска държава" (ДАЕШ) Ибрахим ал-Самараи, известен още като Абу Бакр ал Багдади, е бил отровен заедно с други трима командири на терористичната групировка Такфири, съобщава Press tv.

Арабскоезичната иракска информационна агенция WAA, цитиран местен източник в северозападната провинция Ниневия, който заявява, че "вярната информация" е показала, че храната на Багдади е била отровена от неизвестни лица.

Ястията, които са били приготвени за него и за останалите трима екстремистки лидери за обяд, били отровени в квартал Беайя, разположен югозападно от Ниневия, заявява източникът.

По думите му, четиримата „получили тежко натравяне“ и били отведени на неизвестно място при стриктни мерки.

Източникът заявява още, че членове на „Ислямска държава” започнали масови арести в района, в опит да открият отговорните за отравянето на храната.

Той добавя, че разположението на екстремисткия лидер е известно единствено на най-близкото му обкръжение, а самият той постоянно бива местен на различни места в Ирак и Сирия.

"Ислямска държава" окупира обширни територии от Ирак и Сирия, опустошавайки всичко по пътя си от 2014 г. насам. Групировката обяви град Рака в Сирия и град Мосул в Ирак за свои "столици".

Сирийските и иракските правителствени сили се борят с екстремистите, за да си върнат окупираните от тях територии.

Ирак


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • кроко
  Отговор
  1 14:47  03.10.16
  Някой брои ли тоя за кой път умира, че аз им изпуснах бройката?
 • иии
  Отговор
  2 15:11  03.10.16
  ТЕЗИ СВИНЕ ЯЛИ СВИНСКО И СЕ ОТРОВИЛИ .
 • Бай Този
  Отговор
  3 06:36  04.10.16
  Дано да е верно, чалми.

Напиши коментар:


Публикувай