1 404 2

САЩ преустанови контакти с Русия около конфликта в Сирия

Според Вашингтон, Москва не е изпълнила ангажиментите си по мирното споразумение

САЩ преустанови контакти с Русия около конфликта в Сирия
Снимка АП/БТА
Милена Трачева

САЩ прекрати дипломатическите си контакти с Русия около конфликта в Сирия. Това стана в понеделник, след рязкото влошаване на отношенията между Вашингтон и Москва, когато Москва преустанови сътрудничеството по съвместната програма за утилизация на плутоний, пише АП.

Този ход на САЩ последва заплахата на американския държавен секретар Джон Кери от миналата седмица, когато силите, лоялни на Башар Асад и руските военни, проведоха атаки над град Алепо. 

Държавният департамент заяви, че Русия не е спазила своите задължения по договореното  миналия месец споразумение за възстановяване на примирието и не е осигурила безопасни доставки на хуманитарна помощ за обсадените градове.

"Това не е решение, което взехме с лека ръка", заяви говорителят на Държавния департамент Джон Кърби в изявление. "За съжаление, Русия не успя да се спази собствените си ангажименти ... като освен това не желае или не може да гарантира, че сирийският режим ще се придържа към мирните договорни, на които се съгласи Москва."

Въпреки това САЩ продължават да поддържат военни контакти с Русия, за да избегнат въздушни конфронтации.

САЩ

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • КУЛТУРНИ РАЗЛИЧИЯ А И ГАСТРОНОМИЧЕСКИ
  Отговор
  1 07:05  04.10.16
  ЧЕ ТО КВИ КОНТАКТИ МОЖЕ ДА ИМА РУСКАТА МЕЧКА С НЯКВИ КРАВАРИ И НАРКОГЕЙЧЕТА ОСВЕН ДА ГИ ВКЛЮЧИ В ЗИМНОТО СИ МЕНЮ.....
 • СССР
  Отговор
  2 18:23  04.10.16
  Горд съм с тази велика страна РУСИЯ! Тя е пазила и продължава да пази света от всичко зло дето се е ИЗРОДИЛО през годините та и днес! БОГ да пази Русия!

Напиши коментар:


Публикувай