972 2

Георгиева: Показах коя съм и какво мога

Нямаше как да откажа подобна покана да представя страната си, твърди българката

Снимка: архив
Снимка: архив
Анатоли Стайков

„Успях да покажа коя съм, какво мога и защо съм кандидатът на България“, това заяви пред Нова телевизия еврокомисар Кристалина Георгиева минути след изслушването й в централата на ООН.

Георгиева обясни късното си включване в надпреварата с поканата на премиера Бойко Борисов. По думите й приела, защото „мисленето ми е, че ако моята страна има нужда от мен, моето задължение е да се отзова”.

Знам това, което премиерът Борисов ми каза – че в тези условия, когато видимо водещият кандидат не е от Източна Европа, той смята, че трябва да предложи моето участие.

„Моята страна ме покани да съм кандидат. Имаше други страни, които казваха, че мога да бъда сериозен кандидат за региона, защо да не ме номинират те, но аз съм отговаряла, че към българка”, допълни Георгиева.

„Има вече три страни, които официално пратиха писма в моя подкрепа. Това мен лично ме трогна и ме поощри да участвам, заяви българският кандидат за генерален секретар на ООН. 

Георгиева сподели, че изслушването е било много интензивно, с много въпроси, които изискват съдържателни и сериозни отговори. Тя се позовала в отговорите на опита си в Световната банка и Европейската комисия. 

САЩ


Още по темата

 • Кристалина Георгиева: Мога да свърша работата!

  Кристалина Георгиева: Мога да свърша работата!

  Мога да свърша работата. Мога да обединявам хората около решения, които всички да одобряват. Така Кристалина Георгиева - българският кандидат за ...
  3.10.2016
  2 800
  5
 • Добре дошли в цирк ООН

  Добре дошли в цирк ООН

  Битката за поста генерален секретар на ООН тази година е по-оспорвана от Европейското по футбол във Франция и много по-интересна от Олимпиадата в Рио ...
  2.10.2016
  3 247
  4

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Анонимен
  Отговор
  1 10:51  04.10.16
  И как показахте, какво можете? С нещо свършено или с приказки, колко сте дпособна, пред комисията.

  Коментиран от #2

 • 111
  Отговор
  2 15:01  04.10.16

  До коментар #1 от "Анонимен":

  Може в името на Световната банка, американизираната евробюрокрация и бедните по света, но не и у нас - за тук заселване на хиляди нелегални мигранти преди всичко мюсюлмани , които да живеят законно в България.

Напиши коментар:


Публикувай