4 Октомври, 2016 12:56 2 531 1

Големият блъф на Джулиан Асандж

  • джулиан асандж-
  • wikileaks-
  • уикилийкс-
  • изявление-
  • берлин

Той обеща да направи нечувани разкрития в обръщението си във вторник

Големият блъф на Джулиан Асандж - 1
Снимка АП/БТА

Джулиан Асандж направи своето изявление пред света на обявената за днес видеоконференция, на която основателят на "Уикилийкс" (WikiLeaks) обеща да направи шокиращи разкрития.

Въпреки твърденията, че разполага с информация за трите основни институции в САЩ, както и за президентските избори, които предстоят, Асандж разочарова всички като обяви, че днес не е денят, в който трябва да пусне тази информация.

След това той се обърна към "феновете си" с апел за дарения и се опита да промотира книгата си.

По време на кратка част от пресконференцията Асандж обсъди общите параметри на новата информация, с която разполага, но заяви, че няма да извади наяве нито един от свързаните със САЩ компромати, когато в Съединените щати е средата на нощта. Въпреки това той обеща, че ще публикува материалите, с които разполага през следващите 10 седмици.

Сред тях има разкрития за Google; войната; оръжията; американските избори; наблюдението и следенето на масите; петрола.

Запитан дали материалите, които трябваше да бъдат оповестени днес, ще "унищожат Клинтън", Асандж отговори, че е бил цитиран погрешно по отношение на това. Той нямал намерение да навреди на кандидата за президент на Демократическата партия.

След това той се отметна от първоначално обявените претенции, че ще разкрие опустошителни  истини за Клинтън. "Дали нашите предстоящи публикации имат отношение към американските избори? Да, ние смятаме, че са важни и показателни за този процес.  Дали разкриват функциите на американските силови групировки и начина, по който функционират? Да." Това бе всичко, което Асандж каза за Клинтън.

Запитан дали има нещо за републиканците, основателят на Wikileaks даде много кратък отговор "има много интересни гледни точки."


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фактите

    0 0 Отговор
    Е пак непьлно инфо..що така? Е добре,аз ще го допьлня.Асандж показа материали в които разобличава Клинтьн че е поискала от Сената убийството му сьс дрон.Още през 2010 г. тя е задала вьпрос на военните-"А неможе ли този да бьде унищожен от някой наш дрон?"...За това инфо пишат доста медии а Сената не отрича нищо....та защо това се премьлчава от нашите "свободни медии"....Или станахме по зле от комунистическо време...
Новини по държави: