4 Октомври, 2016 14:59 1 276 1

Германският вицеканцлер неприятно изненадан в Техеран

  • иран-
  • техеран-
  • зигмар габриел-
  • изненадан

Председателят на парламента му отказа среща

Германският вицеканцлер неприятно изненадан в Техеран - 1
Снимка: БТА/ AP

Германски вицеканцлер и министър на икономиката Зигмар Габриел бе неприятно изненадан в Техеран.

На него му беше отказана среща с иранския председател на парламент Али Лариджани, който е към консервативното крило.

Говорител на Зигмар Габриел заяви, че срещата е била анулирана от иранска страна без да се дава обяснение за това. Най-вероятно причината за отказаната среща е, че германският вицеканцлер е засегнал темата за човешките права и отговорността на Иран в Сирия.

Със своето второ посещение в Техеран в рамките на 14 месеца Зигмар Габриел се надяваше да даде тласък на икономическите отношения между двете страни.

В навечерието на срещите си в Техеран Габриел настояваше за двоен диалог с Техеран – от една страна за икономическо сътрудничество и от друга страна за мира в Близкия изток и спазването на човешките права.

Малко преди да отпътува Габриел каза за "Шпигел": Едно нормално приятелско отношение с Германия ще е възможно едва тогава, когато Иран признае правото на съществуване на Израел.

Иран също така негодува и срещу проблемите, които има с германските банки. Заради тях парите от Иран не могат да бъде преведени. Този проблем е бил открито и детайлно обсъден с германския вицеканцлер, който е проявил разбиране за иранското негодуване.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    0 0 Отговор
    Aхх, значи искал да им обясни че трябва да купуват тия и тия немски стоки, да ползват тия и тия немски банки и междувреммено да им сипе акъл не само за правата на жените, но и за педерунгелите, гейовете, траверсите, педофилите, наркоманите, наркодилърите и всякаквата сган по всета. Както и да признаят правото на Израел да извършва геноцид срещу палестинците.

    И в крайна сметка, немеца се чуди що не искат да го слушат!