Last news in Fakti

4 Октомври, 2016 15:33 3 119 13

Русия разположи система ПРО в Сирия

  • русия-
  • про-
  • сирия

Тя е стоварена в град Тартус

Русия разположи система за противоракетна отбрана в Сирия , съобщи Fox News.

Това за медията за потвърдили три източника от ООН. Това стана, след като примирието в страната беше прекратено, а Вашингтон и Москва прекратиха преговорите за решението на кризата в страната.

Разположената система е SA-23 Gladiator. Тя е предназначена за противодействие на въздухоплавателни средства и има обхват от 150 мили. Според експерти новото оръжие може да противодейства на евентуална американска атака с кораби.

Системата е била стоварена в руската база, разположена в средиземноморксия град Тартус.

Според източник, американски служби са следели тази доставка през последните няколко седмици. Системата може да изстрелва различни ракети. Русия вече разположи система за противовъздушна отбрана C-400 в Сирия в края на миналата година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баба Цеца needs your vote

    1 1 Отговор
    БРАВО ВОВА!!!
  • 2 СССР

    1 1 Отговор
    Къде сте кравари! Руският юмрук май ви строщи няколко зъба!!!
  • 3 onq s konq

    1 1 Отговор
    Руското ръководство отлично знае за разлика от тукаподвизаващите се про-руски цървули,че САМО МУНИЦИИТЕ НА ТАЯ УСТАНОВКА са на стойност колкото данъците на един малък беломечешки град.И въпреки това...много държат да докажат категорично,че РУСКИЯ МУЖИК СИ ЗАСЛУЖАВА 100% СЪДБАТА.

    Коментиран от #4, #6, #7

  • 4 Де юре

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Е, може ли да са избрали от амбасадата най-неукият от Сев. България? Муниции, беломечешки, руски цървули, винаги имаш с какво ново да изпростееш!
  • 5 tost

    0 1 Отговор
    И руския цървул и американския цървул са под общ знаменател - ЦЪРВУЛ а колкото до тръбите от Южен поток(на снимката горе),като ги видят американските рамбовци,много цапат гащите бе.Русия била фалирала: денги нет ,но бомби есть .......:)
  • 6 Onq s toqgata

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Коньо, време е да смениш тревата. И цървулите също, че май вече ти стягат.
  • 7 кроко

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Така е конь, всичко струва пари. Ама виждаш, че като заредят с денги от газа, дето продават на Европа и почват пак да пуцат! Така, че си налягай парцалите, да те опали и теб нещо руско по задника!
  • 8 Марио

    1 1 Отговор
    Досега руснаците се опитаха по мирному с американчетата. Явно и те като наполеончо и хитлерчо се правят на големи. Първите двама поне са оправдани, че не са имали голям пример, ама тия сега, няма да имат оправдание. СССР и Сирия имат договор за взаимна военна помощ още осемдесетте години. По този договор са задължени да го спазват. Законното правителство е на Асад докато не изберат друго. Всичко останало е метеж. американчетата гледат май много екшъни и си мислят, че в първия рунд дори да и счупят няколко зъби, то в последния ще победят. Тия филми те си ги правят, ама са филми. Действителността е съвсем различна. За съжаление ние пак сме на губещата страна както винаги.
  • 9 Гост

    1 1 Отговор
    Само Русията може да "сипе" на хамериканците.
  • 10 пак неразбрал

    1 0 Отговор
    кой кого защитава-кой кого напада ? руснаците разположили защитна система-мале мила-ще защитават ислямска държава от американците. ааааа не бе ! ще я нападат с нея-еиии че хитро ! БАЛАМОСВАТ НИ БЕ ХОРА !
  • 11 Диди

    0 1 Отговор
    Моля,всички които са си дали коментарите,да помислят.Защо Русия има няколко военни бази във Сирия?Не ми казвайте че защото Асад е искал Русия да му помогне.Да,искал е помощ от Русия но за Русия геополитически е важно тя да има военни бази там,с цел да е по близо до Европа,ако е лесно дори да я обкръжи.Във повечето коментари се дискутира колко силна е Русия,и колко тъпи са Америка.Китай напредва със въоръжението си толкова бързо,че след близко време Китай ще е най мощната във света и тогаваможе би може да стане това което никой не е и мислил,тоест,Русия и Америка ще си сътрудничат във много неща.

    Коментиран от #12, #13

  • 12 Де юре

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Диди":

    " но за Русия геополитически е важно тя да има военни бази там,с цел да е по близо до Европа,ако е лесно дори да я обкръжи."
    Тази мисъл свише ли ти дойде? Знаеш ли кога е създадена базата в Сирия-1971г. Мога да готвя, и то много добре, но никога не съм се правил на компетентен в бг.мама! Що не пробваш и ти, като мен?
  • 13 Де юре

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Диди":

    А и щях да забравя:
    "САЩ имат около 800 военни бази в други държави по света, които им струват 100 милиарда долара годишно - броят им може да е по-висок, тъй като това зависи дали се включват базите в Ирак и Афганистан.
    Това е според американския професор Дейвид Вайн в книгата му Base Nation, който очертава финансовата, екологичната и човешката цена за поддържането на тези бази."
    Сигурно се опитват да обкръжат Вселената, а?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания