Last news in Fakti

4 Октомври, 2016 16:30 3 766 4

Най-опасните руски оръжия според САЩ

  • русия-
  • оръжия-
  • сащ

В Роуд Айлънд е създаден Институт за изследване на руския военноморски потенциал

Институт за изследване на руския военноморски потенциал е бил открит във Военноморския колеж в Нюпорт, Роуд Айлънд, съобщи „Известия“.

Институтът събира данни, които могат да са полезни за американските военни и НАТО. Професорът от института Майкъл Петерсен разказва, кои са според неговите проучвания, най-мощни оръжия, с които разполага руският флот.

„Развитието на ядрени подводници „Ясен“ често се възприема като причина за безпокойство от американския флот. Това е много мощна и опасна подводница, като на нас не ни е много ясно за какво е била създадена тя.

Акцентът е поставен върху свръхзвуковите ракети „Циркон“ и крилатите ракети „Калибър“. Това е мощно оръжие, въплъщаващо впечатляващи технологични постижения. Трябва да отбележа и новите фрегати „Адмирал Горшков“. В тях има много потенциал. Руският флот е достигнал потенциал, позволяващ му да се конкурира с всеки флот в света. Днес той е по-малък, но много по-технологично напреднал“, заяви Петерсен.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 раптор

    1 0 Отговор
    Май са проспали Борей... Тегава подводница! Чисти континенти!

    Коментиран от #2

  • 2 кроко

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "раптор":

    Ти пък що им казваш :)!
  • 3 Марио

    3 0 Отговор
    Един път и американчетата да кажат някаква истина. Явно нямат противодействие и аналог, щото щяха да вдигнат голяма врява. Нека знаят за Борей, та да си налягат парцалите и да се скрият в някоя дупка, ама по-дълбока. Напоследък и за самолетите мълчат...
  • 4 Диди

    0 1 Отговор
    И накрая най мощна ще излезе Китай,това е само въпрос на време и то скорощно време.