Last news in Fakti

4 Октомври, 2016 16:54 2 522 4

Дутерте отново прати Обама "по дяволите"

  • родриго дутерте-
  • филипини-
  • обиди-
  • президент-
  • дутерте

Филипинският президент предупреди ЕС, че го очаква Чистилището на ада

Дутерте отново прати Обама "по дяволите" - 1
Снимка: БТА/АР

Скандалният филипински президент Родриго Дутерте отговори в специфичния си стил на критиките на САЩ срещу кампанията му против трафика на наркотици. Държавният глава заяви кратко и ясно: „Барак Обама може да върви по дяволите“.

В допълнение Дутерте съобщи на служителите на Европейския съюз, които също осъдиха методите на филипинските власти, че вероятно ще попаднат в Чистилището на ада, защото самият пъкъл бил зает.

В същото време старши полицай от филипинските служби, пожелал анонимност, разказа пред The ​​Guardian за прякото участие на силите за сигурност в унищожаването на наркотици и техните пласьори. Самият той се похвалил с личен принос в 87 екзекуции.

Според последните данни, от 1 юли до днес, в страната са убити повече от 3 600 души като част от войната срещу трафика на дрога.

Що се отнася до Дутерете, който встъпи в длъжност като президент на Филипините през юни 2016 г., той често „избухва“ с остри изказвания срещу политически и обществени фигури. Държавният глава наскоро нарече колегата си Обама „син на курва“ и определи като „глупак“ генералния секретар на ООН Бан Ки-мун.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Той

    2 0 Отговор
    Кой беше Обама?
  • 2 Херодот

    1 1 Отговор
    ...ами Обама е този дето свали руския самолет.....Бил Клинтън е този дето потопи руската подводница курск....Роналд Рейгън е този дето разгони фамилията на целия ссср целия варшавски договор целия сив.....

    Коментиран от #4

  • 3 Килъри Клинтън

    1 1 Отговор
    Само да ме изберат за президент и на теб ще изпратя дрон!
  • 4 ти си хермафродит

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Херодот":

    Тва са само отделни битки, войната още не е свършила, да не говорим че премълчаваш битките, спечеленни от руснаците. И от други са губили жестоки битки, но са взимали победата във войната. Върти-сучи, това потопили, онова разрушили, ама все руснаците са им трън в алчните американски г.зове!