1 337 4

Бежанци се сбиха в Белград и тръгнаха към унгарската граница

Мигрантите недоволстват от решението на Унгария да забрани достъпа им до територията на страната

Бежанци се сбиха в Белград и тръгнаха към унгарската граница
Снимка АП/БТА
Милена Трачева

Група от няколкостотин мигранти тръгна на протестен поход от сръбската столица Белград към границата с Унгария, за да покажат недоволството си от провелия се в неделя референдум за мигрантските квоти, иницииран от унгарския премиер Виктор Орбан, съобщи радио Б92.

Започнало като протестна демонстрация в центъра на града, пешеходното шествие бързо набра сила и се стигна до бой между две групи бежанци, което наложи намеса от страна на полицията. Конфликтът се разрази, след като група бежанци не пожела да се включи в демонстрацията и предпочете да получи храна, предлагана като помощ от Инфо парк.

Походът стана причина за спиране на движението по пътя, който води извън Белград. Ескортирани от полицията, протестиращите скандираха "Отворете унгарската граница!" Носеха плакати с надписи "Нямаме нужда от храна или вода, отворете границата."

По пътя им по магистралата към унгарската граница към тях се присъединяваха още мигранти. Множеството заплашва да организира седящ протест, когато достигне пределите на Унгария. 

Сърбия


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • наглеци
  Отговор
  1 17:32  04.10.16
  Нагли колкото си искат! Сега е момента да им покажат за какво иде реч и да си научат урока!!! Да се махат от където са дошли!
 • ксенофоб
  Отговор
  2 17:40  04.10.16
  Еййй, как няма някой тираджия да ги помете всичките!
 • ТИКВОЧА
  Отговор
  3 20:17  04.10.16
  ОТВОРЕТЕ ИМ ГРАНИЦИТЕ НА ТЕЗИ НАГЛЕЦИ. НАПАЛМ САМО ТОВА ГИ ОПРАВЯ ИЗГОРЕТЕ ГИ ИНАЧЕ ЩЕ НИ Е..Т М...ТА ЩЕ ЗАТРИЯТ ПРЕХВАЛЕНАТА ЕВРОПА ИЗГОРЕТЕ ГИ.
 • кококок
  Отговор
  4 22:40  04.10.16
  Както са под строй, направо да отварят Освиенцим и да .... влизат през вратата и да излизат през комина! Аз се чудя, защо се толерират тези? Хуманност... човечност, толерантност> Айде приложете ги всичките тези на някой изгладнял лъв и ако той не Ви изяде, значи и бежанците, ще вдянат! Просто играта е друга - явно някой налива мангизи и има изгода от тази паплач в Европа> Продажни правителства явно дал БОГ!

Напиши коментар:


Публикувай