Last news in Fakti

4 Октомври, 2016 21:39 1 056 2

Yahoo снасяли информация на разузнаването

  • yahoo-
  • информация-
  • разузнаването

Огромно проследяване на информация на потребителите на компанията

През миналата година Yahoo са разработили специален софтуер, който търси специфична информация в имейлите на своите клиенти. Това заявяват хора, запознати със случая, съобщи „Ройтерс“.

Информацията се издирва по искане на Агенцията за национална сигурност на САЩ и ФБР. Според експерти това е първи случай, в който американска интернет компания се съобразява с искането на разузнавателните служби за разследване на постъпващата информация от своите потребители.

Не е ясно каква точно информация е била търсена от американските служби. Знае се, че са били търсени определени символи.

Решението на изпълнителни директор на компанията Мариса Майер е довело до напускането на шефа на информационната сигурност Алекс Стамос. В момента той работи за Facebook. От компанията отказват изявления, свързани с неговата работа.

В Yahoo са получили класифицирана директива правния отдел на Yahoo. Според експерти до сега не е имало данни за толкова мащабно интернет събиране на данни в мрежата. Информаторите отказват да разкрият самоличността си. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нищо ново

    1 0 Отговор
    "Добър ден" всички събират и дават информация на службите и на който плати доволно. Трябва да си пълен балък да си мислиш, че има някаква конфиденциалност в интернет. Да не говорим, че големите платформи за търсене и социалки са създадени именно точно от тези служби, а последен пример е покемон го.
  • 2 Де юре

    0 0 Отговор
    Програма "Ешалон" в действие!