779 3

Американските банки чакат свободни наеми на военни бази

Обсъждания в конгреса

Росен Стойчев

Американският Конгрес обсъжда важни въпроси около бюджета за отбрана в страната, съобщи „Хъфингтън Пост“.

Обсъждано е разрешаването на свободен наем от страна на банки на американски военни бази. С подобна промяна, банките ще получат предимството на кредитните съюзи, които имат право на свободни наеми на военни бази.

През миналата седмица регулаторите взеха решителни мерки срещу банката Wells Fargo, която има клонове в осем различни военни бази, като се твърди, че незаконно са били изгонени служители в активна служба. Това стана, след като банката предизвика масови протести след разкритията за откриване на фалшиви банкови сметки без знанието на техните клиенти. Банката се съгласи да плати $ 210 млн. компенсация на засегнатите лица.

Wells Fargo беше една от петте банки, изплатили огромни обезщетения за нарушаването на закона за гражданска взаимопомощ. 

САЩ


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Кога ще ги стигнем
  Отговор
  1 22:02  04.10.16
  Ихааа...
 • Мартин
  Отговор
  2 22:43  04.10.16
  Какво ли не правят американците за да спасят своите закъсали банки? А у нас е обратното - всеки гледа да ги закопае! Не сме народ, а мърша!

  Коментиран от #3

 • КУКУ
  Отговор
  3 01:07  05.10.16

  До коментар #2 от "Мартин":

  ?!?! Горките ни банки. Едвам изнемогват с тея ниски лихви по ипотеки и заеми, пък и лихвите по влоговете са толкова високи, едвам възват 1 милиард годишна печалба! Всеки гледа да ги закопае, недобронамерени кредитиполучатели ги палят постоянно!

Напиши коментар:


Публикувай