801 0

Остър дебат за Белия дом

На арената излязоха кандидатите за вицепрезидент на САЩ

Снимка: БТА/AP
Снимка: БТА/AP
Росен Стойчев

Остри реплики бяха отправени срещу кандидатите за президент на САЩ по време на дебата между кандидатите за вицепрезидент, съобщи Би Би Си.

Кандидатът на Демократическата партия – сенаторът от Вирджиния Тим Кейн и кандидатът на Републиканската партия – губернаторът на Индиана Майк Пенс, спориха по редица теми. Те варираха от закона за абортите до отношенията на САЩ с Русия. Основна тяхна тема обаче бяха нападките срещу кандидатите за президент Хилари Клинтън и Доналд Тръмп.

Пенс определи Клинтън като „слаб и безпомощен политик“, който не се е справил с външната политика, докато е заемал поста на държавен секретар.

Кийн пък наблегна на опасността от ядрен конфликт при евентуално управление на Тръмп.

„Президентът Роналд Рейгън беше казал, че разпространението на ядрено оръжие може да доведе до там, някой глупак или маниак да предизвика катастрофално събитие. Вероятно е имал в предвид някой като Тръмп“, заяви Кийн.

Той още атакува симпатиите на магната към руския президент Владимир Путин и зададе въпроси за неговите бизнес интереси в Русия.

„Г-н Тръмп си е направил личен връх Ръшмор, на който присъстват лицата Владимир Путин, Ким Чен – ун и Муамар Кадафи. Ако не знаете разликата между диктатура и лидерство, трябва да се върнете в училище. В пети клас“, заяви Кийн.

„Г-н Путин уважава г-н Тръмп заради силата му. Чисто и просто. Болезнените факти са, че този малък и гаменски лидер на Русия е по-силен от сегашната администрация на САЩ в международен план. Това не е комплимент за г-н Путин. Това е присъда за администрацията на президента Обама и г-жа Клинтън“, заяви Пенс.

Той още атакува щаба на Клинтън, обвинявайки го, че води кампания, основана на нападки.

И двамата кандидати подчертаха какъв опит са натрупали, обосновавайки правото си да заемат вицепрезидентския президент. Кейн подчерта колко доказана е в политиката Клинтън. Пенс пък призова за промяна във Вашингтон.

Двамата се съгласиха, че политиката за обществен ред е начин да се прекрати насилието по улиците.

САЩ


Още по темата

 • Тръмп vs. Клинтън - втори рунд (Видео)

  Тръмп vs. Клинтън - втори рунд (Видео)

  След точно пет часа кандидат-президентите на САЩ ще се изправят във втората телевизионна битка помежду си. Хилари Клинтън и Доналд Тръмп ще ...
  9.10.2016
  1 223
  2
 • Гладиаторът на Тръмп спечели

  Гладиаторът на Тръмп спечели

  Представителят на Републиканската партия Майк Пенс е спечелил дебата на кандидатите за вицепрезиденти в САЩ, съобщи Fox News, Според експерти ...
  5.10.2016
  654
  0

Напиши коментар:


Публикувай