Last news in Fakti

5 Октомври, 2016 10:32 1 963 11

Белият дом обмисля въздушни удари срещу Асад

  • сащ-
  • удари-
  • сирия

Идеята най-вероятно ще бъде отхвърлена от Барак Обама

Белият дом обмисля въздушни удари срещу Асад - 1
Снимка: БТА/AP

Администрацията на американския президент Барак Обама е започнала разговори за евентуалното нанасяне на въздушни удари срещу режима на Башар Асад в Сирия, съобщи „Washington Free Beacon”.

Днес висши представители на службите за национална сигурност трябва да се срещнат с представители на администрацията, за да обсъдят кризата в сирийския град Алепо.

Според „Вашингтон Пост“ президентът Обама най-вероятно ще отхвърли предложението за нанасяне на въздушни удари. През миналата седмица в Белия дом имаше подобна среща между представители на Държавния департамент и ЦРУ. Тя беше във връзка с нарушаването на примирието от страна на правителствените сили в Сирия.

Разговорите между САЩ и Русия за примирие в страната вече бяха прекратени. Анонимен представител на администрацията заявява, че е имало планове за тайни въздушни удари, които да не бъдат оповестявани.

Все пак Обама не е склонен да ангажира още американски войски в Сирия. Москва вече обяви разполагането на противоракетна система в страната. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тони

    3 0 Отговор
    Белия дом по-добре да си седне на на.рания задник......
  • 2 РЕАЛНО

    3 0 Отговор
    Демек,Б.Дом ще подкрепя открито вече ИД.
  • 3 Ярослав Станчев

    2 0 Отговор
    Това ако го направят тъпите кравари ще докажат на цял свят,че са наистина най-долната и дива пасмина.На практика ще започнат трета световна война,защото руснаците ще защитават Асад и базите си.
  • 4 кроко

    3 0 Отговор
    "имало планове за тайни въздушни удари, които да не бъдат оповестявани." Не само планове, ами се състояха, може би не в пълен мащаб. Не останаха и няма и как в днешно време да останат тайни - на американските терористи оправданието им беше, че се объркали. А след това "случайно" ИДИЛ и другите джихадисти нападнаха правителствени позиции. И последва и отговора от руснаците с избомбения бункер. Ако трябва, пак ще има отговор.
  • 5 гост

    3 0 Отговор
    Белия дом отдавна открито подкрепя идил.Техни войници има в редиците на ислямска държава.
  • 6 Бай хой

    3 0 Отговор
    Какви са тези новини? Преди седмици научихме за нападението на сащ и нато срещу сирийската армия точно по време на примирието. Нали това бе най наглото нарушение. Сега краварите твърдят че другите го нарушавали. Сега трябва да се правим на ненормални и да вярваме на тъпите им и нагли лъжи. И каква демокрация само, администрацията на обаньаньа срещу самият обаньаньа. Въх, въх, въх, тя тази стига и друга не ще.
  • 7 Различен

    2 0 Отговор
    Най-накрая ясно се разбра, че ИДИЛ са създадени и подкрепяни от САЩ и НАТО!
    Къде са цървулите от Дневник, да ни обяснят, че не е вярно?
  • 8 Айде бе що мълчите

    1 0 Отговор
    Сега Деса-Стоян и оня Киро къде са? Интересно ми е какво ще напишат тук.Или пак "ТО"-деса-стоян ще ни развива НПО фантасмагории...

    Коментиран от #9

  • 9 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Айде бе що мълчите":

    Аз предлагам за следващите избори да го издигнем трола деси-стоян за президент! От всичко разбира - т'ва икономика, т'ва енергетика, международни отношения, задълбочени исторически познания, абе всестранно развит обединител на нацията! Плюс това е с неясен пол и много ще се хареса на еврогейвете! А onq s konq може да му е вице, хем и ще му е шофьор, само трябва да го научим да не говори!

    Коментиран от #10

  • 10 Айде бе що мълчите

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "кроко":

    Недей така бе човече,че целият форум тук ще те намрази заради това"предложение".Не че в момента президентчето не е същият...НО...
  • 11 СССР

    0 0 Отговор
    Ако това стане отивам веднага да се бия на страната на Русия и Сирия!