5 Октомври, 2016 15:35 3 904 20

Военен воаяж по руски

  • русия-
  • нато-
  • воаяж-
  • ту-160-
  • изтребители-
  • самолети-
  • франция-
  • европа-
  • бомбардировачи

НАТО видя в действията на руските ВВС явна провокация

Военен воаяж по руски - 1
Снимка: Wikipedia

Два руски бомбардировача Ту-160 вдигнаха изтребители на няколко натовски страни в Европа, пише Би Би Си. Инцидентът е станал на 22 септември.

Френското министерство на отбраната едва сега разкри повече подробности, пише „Фигаро“. Руските самолети са преминали през няколко страни, което е накарало местните ВВС да ги съпроводят.

От Норвегия до Испания – и обратно. Така може да бъде описан маршрутът на „белите лебеди“, както са известни руските бомбардировачи.

Полетът на двата Ту-160 не е бил с агресивен характер, но въпреки това се е приел като явна провокация от страна на натовските сили. Първо норвежките ВВС са ги засекли и са ги съпроводили до северната част на Шотландия. Кралските военновъздушни сили са изпратили изтребили „Тайфун“, за да проследят бомбардировачите, които не са нарушили британското въздушно пространство.

След това руските машини са поели към Франция. Те отново не са нарушили френското въздушно пространство, като са преминали на близо 100 км от Бретан. Въпреки това са били вдигнати във въздуха два изтребителя „Рафал“.

Последна спирка на руския воаяж е била Испания. Двата Ту-160 са прелетели северно от Билбао, след което са направили обратен завой. Исландия също се оплака, съобщавайки, че бомбардировачите са преминали близо до пътнически самолети.

През последните месеци се изостри напрежението по оста НАТО – Русия. Алиансът обвинява руските ВВС в провокативни маневри, а Кремъл също не остава длъжен. Руснаците осъдиха разполагането на натовски сили близо до своите граници.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Повторение

    0 0 Отговор
    Аз вече имах случай да коментирам - следващия път, само когато излети някакъв самолет из Русия, цялото НАТО ще се о.ере от страх. Този рев при всеки полет на руски самолет В МЕЖДУНАРОДНО НЕБЕ не е нищо друго, освен страх и желание да се изпълни заръката за оплюване на руснаците по всеки повод и по-точно НЕЗАВИСИМО ДАЛИ ИМА ПОВОД. Смешници!!! Те сигурно руснаците са толкова загубени, че ще тръгнат да ви бомбардират със самолети.

    Коментиран от #2, #11

  • 2 Допълнение

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Повторение":

    И няма да е зле да спрете с тези истерии и натиск върху мечката, защото ако нещата станат сериозни изобщо няма да разберете от къде ви е дошло...:)
  • 3 Ярослав Станчев

    0 0 Отговор
    Не са нарушили никое въздушно пространство,а НАТО реве като вдовица за ... Какво да направят руснаците?Да си приземят всички самолети и ракети,само и само рахатлъка на НАТО и САЩ да не се нарушава ли?Ми май няма да стане.
  • 4 ВАЛЕНТИН

    0 0 Отговор
    Е, И ?? АМЕРИКАНЧЕТАТА КОЛКО ПЪТИ ПРЕЛИТАТ КЪДЕ ЛИ НЕ, КАКВО ЛИ НЕ ИСКАТ ДА ПРАВЯТ, НО ТУК НЕ Е ВИЕТНАМ - ПО ДОБРЕ ДА НЕ ГУБЯТ ОЩЕ 8612 САМОЛЕТА,... ЕЛЕ ЕВРОПЕЙЧЕТАТА. ЧЕ ТОЗИ ПЪТ РУСИТЕ МОЖЕ ДА СПРАТ ЧАК В МАДРЕД ВЕРНО..

    АМА И ЗАГЛАВИЕТО Е ЕДНО, А ???
  • 5 раптор

    0 0 Отговор
    Всички НАТОвски сили тр да благодарят на Русия, защото им плащат заплатките!
  • 6 ПИЛОТ

    0 0 Отговор
    ТИЯ РУСНАЦИ СЕ НА.ИРАТ САМО КАТО ЧУЯТ ЗА ТУРСКИ Ф 16 !!! ОТ ЕВРОГЕЙОВЕ НЕ СЕ ПЛАШАТ !!!

    Коментиран от #7

  • 7 ДАСКАЛА

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "ПИЛОТ":

    МАЛКИЯ НЕЩО НЕ ТИ СЕ РАЗБИРА КВО СИ ИСКАЛ ДА НАПИШЕШ

    Коментиран от #8

  • 8 ДАСКАЛА

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "ДАСКАЛА":

    МАЛКИЯ НЕЩО НЕ ТИ СЕ РАЗБИРА КВО СИ ИСКАЛ ДА НАПИШЕШ
  • 9 onq s konq

    0 0 Отговор
    Чудя се що ли им се вързват на руските мужици западняците и не възприемат принципа "Убий руснака с БЕЗДЕЙСТВИЕ"...и ОЩЕ ПО-ЯКО ЕМБАРГО!А е ясно като бял ден -ЕВТИНИЯТ ГАЗ И ОРЪЖИЕ НЕ МОГАТ ДА ХРАНЯТ МАТУШКА РУС!...и дните на това путиново правителство са преброени.

    Коментиран от #10

  • 10 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "onq s konq":

    Конь евтините горива и оръжия са една много малка част от приходите на матушка русь. Ами я виж крава бойс как ги гуши за ракетни двигатели, за ядрено гориво, за превози из космоса, за алуминий, за титан, за изработване на някои части за хвърчила които сами те не могат и т.н. и т.н.

    А ти ходи да миеш чинии у краварнико и лъжи вашите че си продавал сладолед. Все дейности за които са докарвали негри от африка и същества като теб дори си плащат за робията. И същества от твоето социално ниво на изаури е седнало да бистри политика и да дава икономически оценки. Ами освен че си станал за посмешище дори и когато някой друг ти пише коментарите. То ... в ... ти влиза но явно акъл в главата ти не влиза.

    Коментиран от #12

  • 11 Morgoth

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Повторение":

    Не е страх, а пропаганда - искат да покажат колко са лоши руснаците за да има подкрепа за санкциите срещу тях от които губят всички, както и за разрастването на натовските контингенти около Русия.
  • 12 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Бай хой":

    Безкрайна русофилия + безкрайна Байхойщина=...МИЗЕРИЯ:)Еееей ...безимотен драскач,мо та купа колкото си искам пъти,ма не ми трябваш!Еса ше отиде завалията и подобните му патриотаро-шопари да гласуват за филанкишията и си мисли че ше цъфне финансово:)А като това не стане/защото НЯМА КАК ДА СТАНЕ/,ше се закани люто на цялата вселена-"Тоя път ги разклатихме яко,ама следващия няма да им се разминеее...!"

    Коментиран от #13, #15

  • 13 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "onq s konq":

    Конь, на следващите избори викам да се цаниш вице президент на хибрида десо-стоян! Може и шофьорче да го раздаваш, че имат едни хубави 7-ци! Ама само се научи да приказваш по-малко. Забележи че вицетата не са мног приказливи и не се набиват на очи! Подготвяй се и след 5 години ще направим инициативен комитет.

    А тънкия замисъл е че всички ще се надяваме след мандата да ви вземат в някоя международна организация, та белким се отървем от вас!
  • 14 160

    0 0 Отговор
    Не мога да разбера каква провокация предположение че не са нарушили въздушното пространство на нито една от страните.Това че те са решили да си вдигнат изтребителите да ескортират двата Ту-160 в МЕЖДУНАРОДНО ВЪЗДУШНО ПРОСТРАНСТВО си е техен проблем.
  • 15 Бай хой

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "onq s konq":

    Конь, безимотен драскач ша викаш на бащаси. Само миналата година съм платил местни данъци повече от колкото си изкарал на бригада като слугинче.

    А истинските Българи е нормално да са русофили защото благодарение на Русия и руснаците днес България е самостоятелна държава. А фобите са си клинични случаи. Нормален човек не може да мрази хората заради произхода им още по малко пък заради парса.
  • 16 Тошибиян

    0 0 Отговор
    И кво и да ги свали изтребител лебедите те си носят ядрените ракети и паднат ли на земята сбогом гергино така че държавите се са обречени където прелитат лебедите хахаа
  • 17 Тошибиян

    0 0 Отговор
    Путин да предприеме широкомащабна воина на унищожение на запада като ген раса и население секунда по скоро...запада се управлява от зла извънземна раса
  • 18 А кой е този с коня

    0 0 Отговор
    Този с коня преди осбождението 1878 бе от ония дето съдиха Левски, Бачо Киро и др. на смърт. Този с коня е от онези дето след участие в Старозагорското въстание, което не жестоко потушено е на държавна чиновническа служба и заплата. Този с коня е от онези дето след Априлското въстание след обхождане на десетина зандани, е изпратен насила от турските власи у дома. Този с коня след Освобождението се ангажира да събира пари доброволно за паметник на Левски. Този с коня стигна до заместник председател на Народното събрание, но бе отровен в Парижки хотел. Този с коня доведе страната след Освобождението , обединението и Балканската война когато българският войн възвърна границите на Велика България, забравиха за семействата и домовете им. Забравиха ги в окопите, забравиха за жените и децата им останали у дома без грижа без финансова поддръжка. Този с коня не зает да дели придобитото от войната. Този с коня не успя да защити набезите от съседите и загубихме всичко. Този с коня ни докара до тук дередже че 1923г избухна Септемврийското:"Мъглиш беше пръв, след него Стара и Нова Загора..." Този с коня ни удави в кръв. Този с коня хвърли жив в пеща на локомотива Гео Милев. Този с коня носеше партизански глави набити на колове. Този с коня след девети бе сред равните по-равен, след десети пак е так сред първите по-първи. Този с коня предложи да снемем паметника на Левски. Този с коня обяви че не е имало робство а е било съжителство. Този с коня прокламира че геноцида
  • 19 Кой този с коня

    0 0 Отговор
    Този с коня ни въведе в НАТО. Този с коня ни въведе в ЕС и лозе без ограда, стадо без кошара, кола без регистрация и застраховка. Държава без едентичност и суверенитет. Този с коня подменя учебниците по история. Този с коня на 3ти Март не бе на Шипка. Този с коня се надсмива над този който едва сколасва. Този с коня не реагира срещу своеволията в правителството и НС. Този с коня неможе да е със народа. Ами че кой е този с коня?
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: