848 1

Въоръжен намушка двама полицаи в Брюксел

Няма опасност за живота им

Въоръжен намушка двама полицаи в Брюксел
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Двама полицейски служители са били ранени от въоръжен с нож в белгийската столица Брюксел, съобщи HLN.

Единият от униформените е бил ранен в шията, докато другият е бил намушкан в корема. И двамата са хоспитализирани, като няма опасност за живота им.

Местната прокуратура е започнала разследване дали става въпрос за терористичен акт. Белгийските медии написаха, че трети полицай, пристигнал на мястото на инцидента, е със счупен нос.

Нападателят е бил прострелян в крака и настанен в болница.

Нивото на заплаха в Белгия от терористично нападение е повишено след атентатите в страната и Европа през последните месеци.

Въоръженият нападател се опитал да избяга, но е бил ранен от пристигнали на място полицейски части. Полицейското присъствие в столицата Брюксел е увеличено.

Причина е не само инцидента, но и провеждащата се конференция с участието на представители на 70 страни. Американският държавен секретар Джон Кери и генералният директор на ООН Бан Ки-мун също са в Брюксел.

Белгия


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • кроко
    Отговор
    1 18:08  05.10.16
    Предполагам че просто не са минали двете години, необходими за интеграцията му! Като минат и автоматично стават интегрирани, кротки и работоспособни. Който не вярва, да пита оная тъпа бъчварова!

Напиши коментар:


Публикувай