Last news in Fakti

5 Октомври, 2016 21:18 4 086 24

Русия праща кораби в Средиземно море

  • кораби-
  • русия-
  • средиземно море-
  • флотилия-
  • ислямска държава-
  • флот-
  • калибър

Корабите са оборудвани с крилати ракети „Калибър“

Русия праща кораби в Средиземно море - 1
Снимка: БТА/ AP

Русия изпраща два кораба в Средиземно море, за да се присъединят към действащата флотилия, съобщи Russia Today. Те ще окажат военна помощ в борбата срещу джихадистката групировка „Ислямска държава“.

Корабите „Серпуков“ и „Зеленый дол“ ще се присъединят към силите в Средиземно море, заяви представител на руския флот пред журналисти.

Двата кораба са напуснали Севастопол на 4 октомври и са се отправили към крайната си цел – през Черно море. Плавателните съдове вече участваха в мисии на Русия в Средиземно море през месец август, посочват руските медии.

Корабите са оборудвани с крилати ракети „Калибър“. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СЛАВА РОССИИ

    1 0 Отговор
    Чичо защо кашляш?
  • 2 сепуку непуку

    0 0 Отговор
    Хах, "Серпуков" ще причини сер-пуко на някои демократично настроени индивиди в региона!
  • 3 Само за мижитурки

    1 0 Отговор
    " Де е НАТО -то бе хора" цвили оня с коня от обора! СЛАВА РОССИИ! СЛАВА РУССКОЙ ФЕДЕРАЦИИ!
  • 4 Каква а тази музика

    1 1 Отговор
    Това не е само музика а Танц. Танц със саби от Хачатурян! Съветски танц! Слава СССР!
  • 5 Позови меня тихо по имени

    0 1 Отговор
    Почему в России берьозъи так шумят, почему в России берьозъи все понимают? Каквото повикало тук се е и обадило. Чичо СЕМ винаги е бил с мекушав и със слаба гайка! Казвал съм го МНОГО РАЗ!
  • 6 мутин

    0 0 Отговор
    Време е май в Иран пак да влизат в укритията, задава се калибър.
  • 7 Сорос

    0 0 Отговор
    На гол тумбак чифте гемии.
  • 8 стоян георгиев

    0 0 Отговор
    сега що не ривете бе?руски кораби като влязат в средиземно море ,няма проблеми,но като влязат натовски в черно имало?тези теникии дано да се върнат цели щото руснаците от кораби пък грам нищо не разбират.в морето колко воини са водили в последните 100 години ни веднъж не са успели да победят.

    Коментиран от #9, #15

  • 9 кроко

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "стоян георгиев":

    Имат си база там, що да не влизат? И се борят срещу терористите в Сирия, не отиват да шпионират американците. НА.раТО къде има база на Черно море?

    Коментиран от #10

  • 10 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "кроко":

    нато има 100 бази в черно море то българия,то турция,то румъния ,а руснаците имат една в сирия.за шпионирането не съм сигурен ,ти по кво съдиш че руснаците не шпионират?те влижаха в средиземно море много преди в сирия да има терористи!

    Коментиран от #11

  • 11 кроко

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "стоян георгиев":

    Е да, бяха! И какво? Империя са, правят си бази където са решили че им е в интерес да си защитават позициите. САЩ не са ли така, Англия не са така? Ама да си чул руски кораби да ходят около Флорида? Прелете им самолетите някъде и веднага "руска агресия"! Да си чул руски самолети да кръжат около САЩ? А САЩ с кои терористи се бори в Черно Море?

    Коментиран от #12

  • 12 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "кроко":

    чул съм за руски подводници на вахта до флорида от десетки години до днес със ядрени боини глави на под 100 км от брега .ти чул ли си за тях? и не се прави на ударен с тъпите ти номерца да прехвърляш темата като те навра където ти е мястото.кажи ми що сега не ривете като руски кораби ходят в море дето русия реално няма кво да търси ни я викат ни я харесват,а оревахте ортълъка като влезе нато кораб в море пълно с нато държави?

    Коментиран от #13

  • 13 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "стоян георгиев":

    Що да не са я викали - Асад ги вика! А американците кой ги вика в Сирия?

    И кой оревава орталъка - като се запъти някой американски кораб или самолет към Русия и го пресрещат, кой реве - руснаците или американците пискат че правели опасни маневри и пълнили гащите!? Нещо бъркаш фактите!

    Коментиран от #22

  • 14 ussr

    1 0 Отговор
    Слава на Русия
  • 15 на Деса шушито

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "стоян георгиев":

    " сега що не ривете бе"-то от твоето рИване може ли да се включи някой! Освен това нерде Ямбол, нерде Истанбул, та ми сравняваш Средиземно и Черно море?
  • 16 Диди

    0 1 Отговор
    В близко бъдеще Китай ще е най мощната във света.Русия има база във Латакия и военен лагер недалеч от Палмира.Дори ако войната във Сирия свърши,Русия няма да напусне Латакия.Това е обезпокояващо и за Европа.

    Коментиран от #17, #19

  • 17 аман от папагалски приказки

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Диди":

    Аууу, какво те разстрои така, диди? Я кажи защо си обезпокоена от руските бази в Сирия?
  • 18 Бай хой

    0 1 Отговор
    Дидке, я се притесни първо от нахлуванет9 на хамерикански войски на Българска територия. На малоуни ли се правите? Или според те всички освенБългария трябва да бъдат свободни от чужда окупация. Дано ти разрешат слогуване в краварника. Ясно е защо пишете тези простотии, за да има какво да представите на интервюто на козяк. Пу продажните родоотстъпници. Негрите от Африка поне насила са ги отвличали за роби.
  • 19 Трол

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Диди":

    Я обясни маме на нас простите и неуките, как с базата си в Сирия Русия искала да обкръжи Европа! Латакия е област в Сирия, не е отделна държава, че я упоменаваш по този начин. Изобщо що не си ходиш във форум бг.мама?
  • 20 Диди

    1 0 Отговор
    Във Европа е не само България.Не съм привърженичка на американските политически действия,нито на Руските.Нима мислите че Русия води войната защото,,обича,,Асад?Дълга тема,нямам време сега да се обяснявам.А до теб,,Бай Хой,,аз не слугувам на никого,работя си и съм доволна от живота както живея.
  • 21 Диди

    1 0 Отговор
    До ,,Трола,,Латакия е най големия пристанищен град на Сирия,който се намира на Средиземно море.Базата на Русия се намира на литището на Латакия,където и я преустрояват да е по голяма.А как била Русия заплаха от там за Европа...?Информирай се къде Русия има военни бази навсякъде,вземи една голяма карта,погледни отблизо и после се удари с нея по глава.

    Коментиран от #23

  • 22 стоян георгиев

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "кроко":

    асад е вече господин никои.за европа ,сащ и целия свят тои е един тиранин дето трябва да бъде свален ,та тва че въпросния вика путин и му се откликва не не нещо положително.та пак ви питам що не ревете сега ,а ?що след влизането на руски кораби в средиземно море не плачете.както виждаш путиновите кораби не са проблем ни за турците дето ги пропускат ни за французи италянци или испанци дето имат огромни интереси в средиземно море,но като влезе англииски кораб в черно и се почва с жаученето :)!що не ривете сега ,а ?
  • 23 стоян георгиев

    0 1 Отговор

    До коментар #21 от "Диди":

    диди не им се връзваи ,тва са група тролове целящи да те сплашат или изкарат некомпетентна с цел да не даваш мнения щото твоето не се връзва на концепцията и директивите на хибридната воина водена срещу нас от руснаците.
  • 24 Диди

    1 0 Отговор
    Изобщо не им се връзвам на това което пишат.Всеки си има свое мнение и може да го сподели,а от там вече кой какви съвети или въпроси ще казва,то това енормално навсякъде.Не е нормално че ,,обиждат,,.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания