6 Октомври, 2016 16:17 2 244 4

Ток тече между Турция и Ирак

  • ирак-
  • напрежение-
  • турция

Анкара отказва да отзове войските си

Турция обяви, че нейните войници ще останат на иракска територия, въпреки недоволството на местното правителство. Това беше заявено от турския премиер Бинали Йълдъръм, цитиран от India.com.

“Няма значение какво казва иракското правителство. Турските войски ще останат в страната, за да се борят с Ислямска държава. Не разбирам тяхната реакция. Ние се опитваме да избегнем принудителна промяна в демографската характеристика на региона“, заяви Йълдъръм.

Иракският премиер Хайдер ал Абади заяви, че Турция рискува регионална война с действията си. В момента на иракска територия има разположени 2000 турски военни.

Днес Багдад призова за извънредна среща на Съвета за сигурност на ООН. Основна тема ще е решението на турското правителство да удължи престоя на своите военни в Ирак с още една година.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 tost

    0 0 Отговор
    Te в България си бяха оставили войските за 500г ,добре че беше Чичо Иван ,та да си махнат турския бутуш от нашите земи.
  • 2 Българин

    0 0 Отговор
    Жалко са слепоците, сега под Американски ботуш няма никакво земеделие металургия икономика е по не на български фирми.
  • 3 klp

    0 0 Отговор
    Чакаме коментари и за Руския ботуш а сега и за Американския ботуш хади историци къде сте
  • 4 Мехмед

    0 0 Отговор
    Ирак да се сърди на себе си! Те там нямат контрол това е там Кюрдистан. Турците са взели разрешение от тях! Там иракски сили не могат да влезнат, освен ако не искат да се блъскат с пешмергета. първо да си възстановят властта та после.. и какво би станало ако поискат разрешение от иракското правителство, след като Барзани не дава такъв? Нищо! Те първо се разберат с него!
Новини по държави: