7 Октомври, 2016 18:40 2 877 15

Готвят Бокова за вице на Генералния секретар на ООН?

  • ирина бокова-
  • оон-
  • генерален секретар-
  • антониу гутериш

Гутериш ще се нуждае от правилните хора до себе си

Готвят Бокова за вице на Генералния секретар на ООН? - 1
Снимки АП/БТА

Русия бе заявила преди време своя гняв, свързан с подмяната на кандидатурата на генералния директор на ЮНЕСКО — Ирина Бокова. Според Москва, под натиска на ЕС, България е заменила своя сигурен победител в надпреварата за Генерален секретар на ООН с не запомнящ се финансов комисар от ЕС — друга българка — Кристалина Георгиева. Това пише в анализ за в. „Гардиън“ Марк Седън, бивш съветник по комуникациите на Бан Ки-мун и човекът, писал речите му.

Според него днес никой не може да обвини Русия ако каже "не" на най-популярния кандидат за най-високия пост в световната организация. Освен това много хора вече очакват Русия и Китай да поискат своя дял във висшите назначения на ООН.

Твърди се, че няколко часа след избирането на Антониу Гутериш за Генерален секретар на ООН, са се появили слухове, че двете постоянни членки в Съвета за сигурност ще бъдат компенсирани за своя вот.

Дори вече има спекулации, че Бокова, която загуби шанса си за поста на Генерален секретар, ще стане заместник генерален секретар.

Без да прави специални услуги на някого, Гутериш ще трябва да избере екип с ясни идеи и опит.

Той ще трябва да подобри ефективността на организацията и същевременно да се осланя на духа и опита на лоялния персонал, който да е в състояние и да има желание да общува правилно и да отстоява постиженията на Организацията на обединените нации.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 стратокастър

    1 0 Отговор
    Я виж ти как се загрижили руснаците за "българската " кандидатура .

    Дане би тя да е била повече руска?
  • 2 ПРАБАБА73

    0 1 Отговор
    БОКОВА ИМА МНОГО ДОБЪР ОПИТ КАТО ШЕФ НА ЮНЕСКО И ЩЕ БЪДЕ ПОДХОДЯЩА ЗА ЗАМЕСТНИК НА СЕГАШНИЯ ШЕФ НА ООН.ТЯ В ПЪТИ ПО ОБРАЗОВАНА И ПО УМНА ОТ кри-СТАЛИНА--КОЯТО ВОДИ КАМПАНИЯ ОТДАВНА И ГОЛЯМА ИНТРИГАНТКА.
  • 3 Night Rider

    1 0 Отговор
    Махайте го тоя изрод от сцената!
    Ето малко да четете!

    Георги Боков-старши е роден в семейството на неграмотни селяни от Якоруда, а стига до гл.редактор на "Работническо дело" и председател на Съюза на българските журналисти. Вероятно е бил доста амбициозен младеж? Определено. При това в устремеността си не признавал дори цената на човешкия живот.

    През 1943г става политкомисар на партизанския отряд "Никола Парапунов" - пост, който след това му гарантира кариера "по върховете". Но тогава все още не го е знаел и се е наложило да покаже своя ентусиазъм.

    След "великата победа" на 09.09.1944г видният български художник и фейлетонист Райко Алексиев е набеден за народен враг, тъй като е правил карикатури на Сталин. Отнели са му цялото имущество, но изтезанията и убийството му са далеч по-страшни. Според Радой Ралин именно Георги Боков е мъчител и физически убиец на набедения интелектуалец. Отначало са отказвали да дадат трупа на роднините, а после са склoнили при условие, че не отварят ковчега. Опечалените обаче са го направили, при което вероятно са останали като гръмнати - дори тестисите на Pайко Алексиев са били смачкани. Представяте ли си за какви гаври и насилие говорим? По случая има и роман - "Горещо червено", - награден от Съюза на българските журналисти, които междувременно вече са изключили изрода Георги Боков от редиците си. Същият е участвал и в други екзекуции на Народния съд, което затвърждава ширещото се мнение, че партизанските отряди са
  • 4 кроко

    0 1 Отговор
    Аз ако съм на нейно място няма да приема. Монката Паси каза че нашата тъпа тиквичка се вързал на португалски номер - усетили че Бокова ще стане председател и затова скалъпили работата с кристалина. Не знам доколко е вярно, по-скоро тиквоча е напавил пак няква "сделка" от която най-много за него да има. Но няма смисъл да става зам. председател, да не е кристалина та да се излага така.

    Иначе краварските тролчета може да си лаят колкото си искат - сами се излагат по примера на кумира им боко тиквочев!

    Коментиран от #14

  • 5 кроко

    0 1 Отговор
    Не би трябвало да преме. Монката Паси каза че португалци са спретнали на тъпата тиква тоя номер - като усетили че Бокова има повече шансове от тяхния човек и измислили схемата с кристалина. Но не мисля че ще се изложи и ще приеме поста зам.председател - все пак не се казва кристалина.

    А краварските тревопасни да си мучат колкото искат - нали взимат пример от кумира им боко тиквочев и трябва всички да ги разберат колко са прости.
  • 6 Гост

    0 1 Отговор
    Коментари 1 и 3 са красноречив пример що за продажно племе сме!
    Такива заслепени са само платените гербаджийски тролове!
    Абе вие двамата дори не сте се направили труда да прочетете какво пише в статията над идиотските ви коментари:

    "Публикувано във факти.бг: Според Москва, под натиска на ЕС, България е заменила своя сигурен победител в надпреварата за Генерален секретар на ООН с не запомнящ се финансов комисар от ЕС — друга българка — Кристалина Георгиева. Това пише в анализ за в. „Гардиън“ Марк Седън, бивш съветник по комуникациите на Бан Ки-мун и човекът, писал речите му."

    Дали мразите руснаците си е ваш проблем, но в ООН те имат властта заедно със САЩ.
    Каква е Бокова, най-добре знаят в ООН, щом се класира 2-ра. Но тук само хейтваме и пропиляхме златен шанс да имаме генерален секретар на ООН. Щом не беше толкова важно, както твърди тиквата, защо със зъби и нокти ни преебаха?
    Това беше национално предателство и някой ден дано всички предатели си платят, барабар с анонимните хейтърски тролове!
    Само да отбележа, че не съм комунист, а съм българин и мразя вече Бойко от дъното на душата си - той е за бесилото!!!

    Коментиран от #7

  • 7 кон

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Ако Бойко е за бесилото , лилавите длани и обърнатите джуки на Мавъра за къде са???????
  • 8 ориндж

    0 0 Отговор
    Сега, ако я направят ВИЦЕ, ще се появи вожда Бойко (да не се бърка с Гойко) и ще каже, че сме постигнали гооолям успех с тази нова длъжност! Само изчакайте и ще видите :)

    Коментиран от #9

  • 9 оригиналдъ

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "ориндж":

    Пфф, няма съмнения че ще вземе да се тупа в гърдите като типиген гьонсурат!
  • 10 Киро

    1 0 Отговор
    Вещицата ще стане зам. секретар на ООН, ама някой друг път!

    На хората им е ясно от какво котило е!

    Коментиран от #11, #13

  • 11 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Киро":

    Кире, ясно им е, хич не им пука и затова я направиха шеф на Юнеско, а щеше и на ООН да стане, ако индивиди като теб нямаха думата в България, че даже и един такъв да ни е премиер!
  • 12 Morgoth

    0 0 Отговор
    Много против всички леви и комунисти съм, но и пожелавам успех. Глупостта трябва да се наказва, а срамът ни ще е още по-голям ако Бокова стане зам. и второто и място бъде потвърдено по този начин.
  • 13 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Киро":

    Вещица викаш, а? В сравнение с кандидатът за президент на тези, които ти плащаш да тролиш тук, Бокова е най-красивата жена на света!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Crusader":

    По принцип всеки нормален би те разбрал какво казваш в изречението си, но за да можеш ти сам да се разбереш, единствено е нужно на мястото на "си" да сложиш "съм" и ще се получи ;)

    Айде, до скоро!