Last news in Fakti

8 Октомври, 2016 10:50 3 327 3

WikiLeaks пусна порция компромати срещу Хилари

  • wikileaks-
  • клинтън-
  • хилари клинтън-
  • имейли-
  • речи-
  • президентски избори-
  • сащ

Става въпрос за имейли на ръководителя на предизборната кампания на Клинтън - Джон Подеста

WikiLeaks пусна порция компромати срещу Хилари - 1
Снимка АП/БТА

Джулиан Асандж все пак спази обещанието си, пише сайтът cnet.

По време на пресконференция по-рано тази седмица, основателят на WikiLeaks съобщи, че сайтът ще публикува още документи, разкриващи информация около президентските избори в САЩ. И в петък вечерта го направи.

Сайтът е публикувал имейли, за които се твърди, че са от частния акаунт на Джон Подеста, един от топ съветниците на Хилъри Клинтън. Имейлите, чиято автентичност не е потвърдена, съдържат откъси от платени речи на Клинтън, изнесени пред различни фирми на Уолстрийт.

Речите представляват проблем в кампанията на бившия държавен секретар, като критиците твърдят, че те говорят за прекалено топлите връзки между Клинтън и високопоставени представители на финансовите среди. Бившият кандидат за президент от Демократическата партия Бърни Сандърс изтърпя сериозни критики, по време на първичните избори, заради освобождаването на преписи, а по време на дебат през април Клинтън заяви, че тя ще публикува оригиналните документи, ако Сандърс и републиканският кандидат Доналд Тръмп направят данъчните си декларации публично достояние.

Имейлите изглежда съдържат проблематични части от изказванията на Клинтън. Един откъс се спира на задкулисните сделки.

"Искам да кажа, политиката е като да правиш наденица", се казва в един от предполагаемите откъси от реч на Клинтън. "Това е неприятно и винаги е било така, но в крайна сметка, обикновено нещата приключват точно където трябва. Но ако всички наблюдават всяка една от неформалните дискусии и сделките, тогава хората стават малко нервни. Така че, трябва да имате както публична, така и лична позиция", пише в извадката от речта, публикувана от CBS.

Кампанията на Клинтън не направи веднага коментар пред медиите.

Разпространените от WikiLeaks документи, изтекоха в същия ден, в който Белият дом заяви, че руското правителство стои зад хакерските атаки над сървърите на Националния комитет на Демократическата партия, които са били част от мащабната кампания на Кремъл да се попречи на изборния процес в САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да го кажем направо

    0 0 Отговор
    Боже Боже...и тая иска да управлява света......
  • 2 Д'Мин

    0 0 Отговор
    Когато една жена не може да удовлетвори своя мъж и той се напъва на стажантки да "пушат заедно пури"...не ми я хвали! Пълна,.злобна комплексарка, която ще съсипе света! Коня намекна, че ще се жертва за световното благо, ще и сложи сексуалните юзди. А дано, че без неговия почин, света загива!
  • 3 Картър

    0 0 Отговор
    Говори се, че Хилъри е мъртва и това сега е нейна двойничка, говорилка на военно промишления комплекс.