8 Октомври, 2016 12:44 1 931 1

Объркаха германска министърка с мъж

Любопитен скандал предизвика протоколно здрависване между германската министърка на околната среда Барбара Хендрикс и вицепрезидентката на Иран Масумех Ебтекар.

Държавната телевизия на Ислямската република показа видео от среща на Хендрикс и Ебтекар в германската столица Берлин. На него двете жени си подават ръка съгласно протокола. С късата коса, риза и строг костюм в тъмен цвят обаче германската министърка била възприета от иранските зрители като представител на силния пол.

Това моментално предизвика гняв в иранските медии, защото в мюсюлманския свят е строго забранено ръкостискането с мъже извън семейството. Германският канал ARD обясни, че не носи отговорност за погрешните интерпретации на кадрите. 

Може и да ви звучи нелепо, но има шанс случката да струва поста на Ебтекар. Освен вицепрезидент тя е и шеф на иранската агенция за опазване на околната среда. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Картър

    0 0 Отговор
    Нормално за либерастите, само Бог ги знае мъже ли са, жени или нещо друго.