Last news in Fakti

8 Октомври, 2016 14:36 2 279 6

Напрежението между САЩ и Русия е "по-опасно" от Студената война

  • студената война-
  • сащ-
  • русия-
  • сирия-
  • опасна ситуация-
  • напрежение-
  • военни действия-
  • военни престъпления

Франк-Валтер Щайнмайер направи коментара си, след като Вашингтон обвини Москва във военни престъпления в Сирия

Напрежението между САЩ и Русия е "по-опасно" от Студената война - 1
Снимка АП/БТА

Породилото се напрежение между САЩ и Русия създава ситуация, "по-опасна" от тази в края на Студената война. Това заяви германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер в интервю за вестник Bild, публикувано в събота.

Отношенията между двете страни отбелязаха рязък спад, след като подписаното от тях споразумение за прекратяване на огъня в Сирия, се провали с гръм и трясък в края на септември. Вашингтон в петък обвини Дамаск и Москва, че са отговорни за "военните престъпления" в Алепо.

"Заблуда е да се мисли, че сегашната ситуация има нещо общо със Студената война. Сегашните времена са различни и по-опасни", каза Щайнмайер пред ежедневника.

Съветът за сигурност на ООН днес гласува две конкуриращи се резолюции относно Сирия. Едната е подготвена от Франция и настоява за край на въздушните нападения над Алепо, а втората е дело на Русия и в нея не се споменава нищо за прекратяване на бомбардировките.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Диди

    0 0 Отговор
    Прав е.Европа щи се погрижи отношенията между Америка и Русия да се подобрят за да не си стигне до най лошото.Голимите,силни държави трабва да се грижат да няма войни във света а не да са един срещу друг.
  • 2 Борисов

    2 0 Отговор
    сигорно 1000% пак ще плащаме репарации на Русия

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ей келеш

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Борисов":

    кога е бил предишния път?

    Коментиран от #5

  • 5 ДО КОГА

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "ей келеш":

    СЛЕД РУСКО ТУРСКАТА ОСВОБОДИТЕЛНА ВОЙНА СМЕ ИМ ДАЛИ ДОСТА ЗЛАТО КЪМ 20 ТОНА НО СИ Е ЗАСЛУЖАВАЛО СЕГА ЗАПАДНИТЕ ИМПЕРИАЛИСТИ СИ ГО ИЗНАСЯТ ФРИИИИ

    Коментиран от #6

  • 6 Трол

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "ДО КОГА":

    20 тона ,на най! Кога сме ги събрали, кога сме ги дали! Има едни подробности за издръжката на руските войски в княжество България -да! Има едни репарации, които Турция дължи след войната на Русия-да! И тя ги събира, като данъци от Румелия. След Обединението, Русия се съгласява задълженията на Османската империя да се прехвърлят на обединена България, и...тя никога не ги събира от нея! Така се събират 20 тона злато след Освобождението, за три месеца! Краварски тролове ненагледни! Знаете ли сега, за година колко събира страната ни? Не не знаете кравари! Има, няма 500кг. на година! От КЦМ -Пловдив-300кг. идват две бели полицейски Волвота с трезорката и прибират златото! Но вие тролите-20 тона! Искате да пренапишете историята, ама са спъване на първото стъпало!
Новини по държави: