1 562 0

Тайван привлича мюсюлмански туристи с програма за електронна виза

Програмата стартитра през януари месец и към този момент постига отлични резултати

Виолина Цветанова

Девет страни, вклтючително шест от Близкия изток, са добавени към програмата на Тайван за електронни визи.  Това съобщиха от Министерството на външните работи в страната.

Гражданите на Бахрейн, Кувейт, Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства, както и Черна гора и Доминика, вече могат да кандидатстват за виза до Тайван. Филипините също са добавени в програмата за пробен период от 12 месеца.

„Тази инициатива е насочена основно към привличане на висок клас мюсюлмански туристи“, заявиха от Министерството на външните работи.

Бюрото по туризъм към Министерството на транспорта и съобщенията приветства промяната в политиката, касаеща опростените процедури за издаване на визи, която се очаква да осигури увеличаване броя на посетителите в страната. Според Ерик Лин, директор на отдела по международни отношения към бюрото, правителството е изработило пакет от мерки, които имат за цел да  променят статута на Тайван, превръщайки го в лесно достъпна дестинация за мюсюлманските туристи. Част от тези мерки е разработената програма за подпомагане на местните туристически предприятия да  получат халал сертификат, като се очаква техният брой надхвърли 100 до края на годината.

„Нашите усилия дават резултат, което е видно от нарастващия брой мюсюлмански туристи, посетили страната ни. Данните от проучвания на Бюрото сочат, че Тайван е приветствал 200 000 такива посетители за отминалата година, което е ръст с 11% спрямо 2014 г. Очакваме тази тенденция на растеж да се запази и през тази година“, заяви Ерик Лин.

Нещо повече – според данни от изследване на Global Muslim Travel Index признаването на  Тайван сред мюсюлманските туристи значително нараства. В проучването участие са взели общо 130 страни и територии, сред които Република Китай се нарежда на седма позиция като най-добра дестинация, което е изкачване в класацията с три позиции спрямо предходната година.

Стартирала на 12 януари тази година, програмата за електронна виза е част от усилията на правителството за увеличаване на броя и разнообразието на международните посетители. Освен притежателите на паспорт от деветте страни, новоприсъединени към програмата, още 21 дипломатически съюзници и шест други страни, както и пътници от всички страни и територии, поканени да присъстват на големи международни събития като конференции, спортни мероприятия и панаири, могат да кандидатстват за електронни визи за посещение в Тайван.

 



Напиши коментар:


Публикувай