3 273 5

Открита е първата книга на Хитлер?

Преди"Моята борба" Хитлер е автор и на друга книга

Открита е първата книга на Хитлер?
Снимка Evening express
Христо Ангелов

Преди да напише през 1925 г. "Моята борба" Хитлер е написал друга книга, която е публикувана малко преди проваления пуч на 9 ноември 1923 г.

"С голяма вероятност авторът на книгата е Хитлер", заявява историкът Томас Вебер за списание "Шпигел".

Шотландският историк от университета в Абърдийн е намерил в архива на ЮАР редица документи, които "почти със сигурност" доказват, че книгата "Адолф Хитлер. Неговият живот. Неговите речи" не е написана, както се считаше досега, от немския военен летец барон Адолф-Виктор фон Кьорбер, а от самия Адолф Хитлер. Вдовицата на издателя също е потвърдила авторството на Хитлер.

Книгата включва речи на Хитлер, в които той се сравнява с Исус Христос и твърдения, че тя трябва да стане "новата Библия".

Според учения, книгата е "безсрамна, но умна самореклама", която има за цел да изгради образ на Хитлер като "спасител на Германия".

Защо обаче Хитлер е трябвало да публикува книгата под чуждо име? Според историка Томас Вебер, Хитлер "не е можел да се самопредложи за фюрер". Аристократът Адолф-Виктор фон Кьорбер, който досега се считаше за автор, първоначално е бил привърженик на Хитлер, но в средата на двайсетте години на миналия век е станал негов противник и е прекарал края на втората световна война в концлагер. 

Германия


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Диди
  Отговор
  1 18:04  08.10.16
  Титлата е...Адолф Нитлер.Неговия живот и неговите речи,,.
 • НикиД
  Отговор
  2 18:27  08.10.16
  за първата му книга не знам, но в ,,Моята борба,, много точно е предвидил опасността, която дебне Европа и Германия, ако неговата мисия се провали. а именно циганизация, тотален упадък на бялата раса и инвазия от изток и Африка. тепърва ще се преосмисля и ще се говори за този велик човек.
 • Трол
  Отговор
  3 18:51  08.10.16
  Хубав, лош, чичо Ади я част от световната история! Луд, не луд, той е част от нея. И трябва да се знае. Интерпретацията му се оставя на троловете! Аз, като най -велик трол, ще си замълча! Деса може да пуска мъзга, коня може да цвили, Стратокастрирания може да напява на Фендера си, Киро може да се прави на специалист по всичко, тяхна воля!
 • Смех
  Отговор
  4 20:03  08.10.16
  Нещете Адолф - на ви "бежанци"!
 • Извънземен от Сатурн
  Отговор
  5 10:05  10.10.16
  Здравей земляни-аз със сигурност написа книгата не ХИТЛЕР а вие веднага повярва ще. И почти сигурно аз снощи го турях на майката на историка Томасчо.

Напиши коментар:


Публикувай