3 197 6

САЩ с остри критики срещу Саудитска Арабия

Вашингтон ще преразгледа своята подкрепа спрямо ръководената от Саудитска Арабия коалиция в Йемен

Анатоли Стайков

Вашингтон обяви, че ще преразгледа своята подкрепа спрямо ръководената от Саудитска Арабия коалиция в Йемен. Поводът са обвиненията срещу Рияд, че стои зад вчерашната бомбардировката срещу присъстващите в траурна зала в Сана.

„Сътрудничеството в сферата на сигурността със Саудитска Арабия не е като празен чек“, заяви по този повод Нед Прайс - говорител на Съвета за национална сигурност на президента Барак Обама.
„Вашингтон е готов да промени своята подкрепа, така че тя да отговаря по-добре на принципите, на ценностите и на интересите на САЩ“, подчерта Прайс.

Според йеменските власти най-малко 140 души са убити, а други 525 ранени при въздушната атака. Под данни на местни медии броят на жертвите надхвърля 200.

В траурната церемония са участвали и членове на ръководството на шиитските бунтовници хуси. Тяхното присъствие най-вероятно е причината за масирания обстрел от Арабската коалиция, действаща в Йемен.

Саудитска Арабия отрече да има нещо общо с удара. Рияд обяви готовност да разследва обстрела на траурната церемония в Йемен, съобщи осведомителната агенция КУНА, цитирана от ТАСС.

САЩ


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Трол
  Отговор
  1 11:12  09.10.16
  Ударили са техни хора?
 • шшш
  Отговор
  2 11:27  09.10.16
  ВСИЧКИ СА КАСАПИ алах акбар барабар
 • Най-добрият им съюзник
  Отговор
  3 13:18  09.10.16
  Че ако не бяха Садитите кой щеше да регулира цената на петрола 1980 -1991 да се съботира Русия! Че ако не бе Саудитската държава, кой щеше да финансира организира и съгласува Септември 11,2001г. Ако не са те Америка е без ръце в разрушаването на света и създаване на Американска световна хегемония? И днес Саудитите нагласят цената на петрола за да диша кухия $ и €! Затуй няма да вярвате на кьорфишеци ама и един път! СЛАВА РОССИИ! Само на Русия можем да се надяваме за оцеляване на мира, суверенитета и бъдещето на живота на земята!

  Коментиран от #5

 • кроко
  Отговор
  4 13:46  09.10.16
  "Сътрудничеството в сферата на сигурността..." искали са да кажат "В сферата на тероризма" Предолагам, пак руснаците ще излезнат виновни! Я да видим някой трол няма ли да измисли нещо интересно по темата?!
 • OMG WTF
  Отговор
  5 17:27  09.10.16

  До коментар #3 от "Най-добрият им съюзник":

  Ти пил ли си си хапчетата? Напоследък много лош контрол има в Карлуково...
 • Меркел
  Отговор
  6 21:23  09.10.16
  Този въздушен удар е направен от руснаците. Спокойно мили йеменци. Може да заповядате в Германия. Ние ще се справим. А ако сте повечко, ще ви върнем в първата държава на ЕС от където сте влезли.

Напиши коментар:


Публикувай