1 324 1

Българинът, протестирал на покрива на "Ла Скала", влезе в психиатрия (Видео)

Срещу Мартин Адвински е повдигнато възможно най-лекото обвинение в нахлуване в недвижими имоти

Анатоли Стайков

Българинът, свален от покрива на миланския театър "Ла Скала" вчера, се обяви за "убеден берлусконианец" и доброволно постъпи в психиатрична клиника. Това обявиха органите на реда в северния италиански град, цитирани от Нова телевизия.

В събота 51-годишният Мартин Адвински прекара седем часа на покрива на сградата. Нашенецът опънал големи транспаранти с лозунгите: "Председателят Берлускони беше видял правилно", "Референдум - категорично не" и "Италианско правосъдие равно на злоупотреба с власт". 

Оказало се, че българинът е стар познат на карабинерите. Миналата година нашенецът се качи на покрива на изоставена църква в центъра на град Мантуа, където престоя 9 часа. Адвински протестирал тогава срещу италианското правосъдие.

Все още никой не може да обясни как Адвински се е качил на покрива на миланския театър. Ситуацията става още по-любопитна, защото сградата е под режим на най-висока антитерористична заплаха.

Срещу Адвински е повдигнато възможно най-лекото обвинение в нахлуване в недвижими имоти. По закон то се наказва с максимум 2 години лишаване от свобода и глоба до 1032 евро. 

 


 

Италия


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • ДПС форева
    Отговор
    1 19:32  09.10.16
    Сигурно е ходил по чорапи и не е счупил нито една керемида, иначе щяха да го съдят за унищожаване на културно наследство, но пък в България веднага щяха да го гръмнат и после да нахранят с него жълтите вестници!!!

Напиши коментар:


Публикувай