1 256 0

Втори апартамент в Кемниц е претърсен от полицията

Задържан е човек, за когото се твърди, че е свързан със заподозрения терорист

Втори апартамент в Кемниц е претърсен от полицията
Снимка АП/БТА
Милена Трачева

Полицията в Германия е провела акция по претърсването на второ жилище в източния град Кемниц, като част от мащабното издирване на сириеца, заподозрян за планирането на терористична атака, съобщи Дойче веле.

Властите са задържали един човек, за когото се предполага, че има връзка със сирийския бежанци, заподозрян в планиране на терористична атака в Германия.

"Никой не е пострадал при днешния щурм и не са произведени изстрели. Мъжът вече е отведен в ареста", заяви говорителят на полицията в Саксония Том Бернар.

Въпреки няколкото следи, които може би водят към местонахождението на главния заподозрян, заради кого се провежда акцията, властите все още не могат да го заловят. Джабер Албакр, който веднъж вече се изплъзна на спецчастите, се твърди, че отново е избягал минути преди днешния щурм.

"Трябва да продължим да го търсим, защото този човек представлява опасност", заяви Бернар.

Около сто грама взривни вещества са били открити в дома на заподозрения. Експлозивите са от типа, който е използван при атентатите в Париж и Брюксел, съобщиха експерти по антитероризъм.

Полицейският говорител обаче заяви, че откритите експлозиви не означават непременно, че заподозреният е свързан с "Ислямска държава", която пое отговорност за две нападения в Германия тази година.

"Той може да действа сам и да се е саморадикализирал чрез интернет", добави той.

Снимка АП/БТА

Втори апартамент в Кемниц е претърсен от полицията

Германия

Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай