1 275 1

Втори дуел между Тръмп и Клинтън

Нов дебат в САЩ

Росен Стойчев

Кандидатите за президент на САЩ на Демократическата и Републиканската партия Хилъри Клинтън и Доналд Тръмп участваха във втори дебат в рамките на предизборната кампания, съобщи Би Би Си.

„Въпреки всичко, тя не се отказва. Тя е боец и продължава. Уважавам това у нея“, Тръмп отправи комплимент към Клинтън.

„Аз уважавам неговите деца. Смятам, че те са способни. Иначе няма много неща, които да прави и аз да одобрявам“, заяви Клинтън.

„Ние абсолютно убиваме енергийния бизнес в тази страна“, заяви Тръмп.

Клинтън заяви, че във Върховния съд ще иска да назначи съдии, „които разбират как работи светът днес“. Тя допълни, че ще защити репродуктивните права на жените и равноправието в брака.

„Клинтън се смееше на изнасилено момиче“, заяви Тръмп. Той визира случай от практиката на адвокат на Клинтън, когато тя защитава работник, обвинен в изнасилване на 12-годишно момиче.

„Децата слушат какво се говори. Има много страх. Някои наричат това „ефектът Тръмп“. Аз ще бъда президент на всички. И да не гласувате за мен, аз пак ще бъда ваш президент. Няма да използвам сухопътни сили в Сирия. Спецчастите обаче биха били полезни“, заяви Клинтън.

 

„Аз ще бъда президент на всички. Не харесвам Асад, но той убива бойци на Ислямска държава. Същото правят Русия и Иран. Имаме обща линия“, заяви Тръмп.

„Външната политика на Тръмп е лицемерна и измислена. Той опасно промотира руските  бомбардировки в Сирия. Трябва да намерим общи точки, за да можем да седнем на масата за преговори с руснаците. Трябва да внимаваме с руските амбиции и агресия.  Трябва да имаме повече възможности, за да преговаряме“, заяви Тръмп.

„Тя беше ужасяващ сенатор. Тя имаше роля в инвазиите в Ирак, Сирия и Либия. Така се създаде Ислямска държава. Сега те са в 32 различни държави. Чудесна работа“, заяви Тръмп.

Клинтън заяви, че Русия се опитва да помогне на Тръмп да спечели изборите.

„В историята не е имало такъв случай, в който външна сила се меси в нашите избори. Опитват се да повлияят на финалните резултати. Това е факт“, заяви Клинтън.

В същото време Тръмп призна, че се е възползвал от свои загуби, за да избегне плащането на близо $ 1 млрд. в данъци.

„Направих това. Същото направиха Уорън Бъфет и Джордж Сорос. Направиха го много от дарителите на г-жа Клинтън. Аз бях против войната в Ирак, но това не беше разбрано. Не познавам руския президент“, заяви Тръмп.

 

САЩ


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Джон Смит
    Отговор
    1 08:52  10.10.16
    Тръмп, Трябва да спечели или война, заради тъпата бабичка хилари!

Напиши коментар:


Публикувай