Last news in Fakti

10 Октомври, 2016 13:08 1 021 0

Британец и финландец с Нобелова награда за икономика

  • нобелова награда-
  • икономика-
  • финанси

Двамата работят по теорията за договаряне

Оливър Харт и Бенгт Холмстрьом бяха удостоени с нобеловата награда за икономика, съобщи Си Ен Ен.

Двамата са професори в Харвард и Масачузетския институт по технологии. Двамата са отличени за приноса си в „теорията за договарянето“.

Харт е британец, а Холмстрьом финландец. Харт изследва ролята, която договорните споразумения играят в управлението на корпорациите. Холмстрьом е известен с работата си по теорията на възложителите и стимулите, и ролята, която тя може да играе в рамките на компании с проблеми по ликвидността и финансовите кризи.

Най-общо казано двамата разработват методи за балансиране на нуждите и изискванията на хора или организации, сключващи договор.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: