Last news in Fakti

10 Октомври, 2016 13:15 22 693 9

В Германия: Сириец с 4 жени и 23 деца получава помощ от 360 360 евро годишно

  • бежанци-
  • германия-
  • сириец-
  • жени-
  • деца

95,5 млади занаятчии с техния ДОД плащат цената за сирийското семейство

В Германия: Сириец с 4 жени и 23 деца получава помощ от 360 360 евро годишно - 1
Снимка: АП/БТА

Наскоро стана известен един случай на сириец, който има 4 жени и 23 деца, пише финансистът Хуберт Койонигщайн на страницата на Съюза на германските работодатели (DAV). Случаят е от град Монтабаур в провинция Северен-Рейн Вестфалия. Независимо от това каква е моралната оценка, никога не е излишно да се погледне трезво на фактите, призовава Койонигщайн. Финансистът е направил оценка от една страна как е регулирана социалната помощ по принцип и от друга страна я е сравнил с професията на занаятчиите, която се намира на последното 20-то място в списъка с най-ниско заплатените професии в Германия.

Интересното е, че да имаш такова голямо семейство в Сирия държавата не дава нищо, докато в Германия с модела 4 жени и 23 деца, то ще получи 30 030 евро месечно (360 360 евро годишно). За тази сума при средна брутна заплата от 2 461 евро работят 22 млади занаятчии (калфи).

Още един поглед – при 314,33 евро данък общ доход 95,5 млади занаятчии с техния ДОД плащат цената на това голямо сирийско семейство.

Колко работно време се крие в тези суми? Нетната заплата се изработва месечно за 146 работни часа (1596 евро плюс 314,33 ДОД е равно на 1 910,33 евро и дават 220 работни дни). За ДОД се работи (314,33 : 1910,33 x 314,33) 24 часа месечно, т.е. 3 работни дни.

95,5 млади занаятчии „подаряват“ на сирийското семейство месец за месец 2 292 работни часа или 458 работни дни.

Според финансиста не е правилно някой безусловно да създава обстоятелства, които са наложени и платени от друг, който не е питан. Както и никой няма право за сметка на други да води начина си на живот. Казаното не е пледоария за премахване на помощта, но е база от знания, за да се реши какъв начин на живот в бъдеще искаме и какъв можем да финансираме.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 а честито

    0 0 Отговор
    Това е бъдещето на Европа-свиквайте,защото и при нас ще е така......Да "благодарим" на светлите "умове" в Брюксел и Вашингтон.
  • 2 шайзета

    0 0 Отговор
    Тия паразити се плодят и до няколко години, ще ги претопят, а малоумните германци дори си плащат за това и то дебело. И после източноевропейците им били източвали системата !? А откога многоженството е разрешено и законно в Европа !????
    Като чета такива неща и направо ми се повръща! Как може да има толкова овчедушни хора и не само това, ами под предлог, че правят "добро" да нанасят щети на останалите???
  • 3 Диди

    0 0 Отговор
    До,,Шайзето,,Защо да ти се повръща?Ти не плащаш данъци във Германия.И мен ме е яд на такива случай.Би трябвало да има друг закон,който да важи за такива слечаи.В Сирия имат право на няколко жени,във Европа не.Но за съжаление,политиците не излязоха спосэбни да наложат закжн за такива хора.Дано този случай да излезе по тилевизията,тогава политиците ще трябва да дадат обяснение на германския нарэд.
  • 4 гост

    0 0 Отговор
    Сметни го, че като наеме една къща за 1000 евро, още 2000 евро за храна, за консумативи и други сложи още 2000 евро и този сириец остава с чиста печалба от 25х. евро. Как ги смятат не е ясно, не знам някой в Германия да получава по 1000евро на дете помощ, детските там са от 150 до 300евро на дете, според мен сметката им е крива нещо вероятно получва 30х.евро на година, а не на месец.
    Те и тук циганките взимат по 800-1000лв детски, телк и социални, а не може да прочете на банкомата къде се слага картата. Но са виновни хората подписващи документите за измама, защото това е чиста измама. Един пенсионер, работил 40г и плащал данъци всеки месец, взима 240лв пенсия, а циганката, която само е раждала взима 800лв, та и децата поне да си гледат, ами те като станат на 12-13г стават престъпници/проститутки. Като знае циганина, че като даде 800лв на лекаря и ще получи телк защо да не го направи? Ама лекаря е виновен, не циганина.
  • 5 Диди

    0 0 Отговор
    За първо и второ дете 190 евро,за трето 196 евро и за всяко следващо 221 евро.Плащат наема,храната,медицината,дрехи,детски градини и т.н.
  • 6 jambazina

    0 0 Отговор
    Е кво реват, нали кайзерката им ги покани, нека да си ги хранат, да си ги държат там.
    А па да не мислите че тоя харчи парите за жените и децата, кой знае кви коли и др. тарамбушки работи си е накупувал.
  • 7 ПРАБАБА73

    0 0 Отговор
    ТОВА НЕ Е ЗА ВЯРВАНЕ.УЧУДВАМ СЕ ,ЧЕ В ГЕРМАНИЯ ПРИЗНАВАТ МНОГОЖЕНСТВОТО.ТАКА ИЗЛИЗА,ЩОМ КАТО МУ ДАВАТ ПОМОЩ ЗА ЧЕТИРИТЕ ЖЕНИ И ДЕЦАТА.ДА ЗНАЕТЕ ,ЧЕ ТАКОВА ЧУДО ЩЕ НИ СПОЛЕТИ И НАС В БЪЛГАРИЯ.НАЛИ ТАЙНО РЕШИХА ДА ЗАСЕЛВАТ БЕЖАНЦИ ИЗ ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.АЗ СЪМ ПРОСТ И ВИЕ СТЕ ............ ЗАЩО НЕ СИ ГИ ВЗЕМЕ ПРИ НЕГО ,В БАНКЯ.ДА СИ ГЛЕДА И ДА МУ РАЖДАТ ПО МНОГО ДЕЦА,И ТАКА ГРАДЪТ ЩЕ СЕ УВЕЛИЧИ ПО БРОЙ НАСЕЛЕНИЕ.
  • 8 Диди

    0 0 Отговор
    Мисля че тези данни не са верни.
  • 9 стоян георгиев

    0 0 Отговор
    еи тва сега е новина за троловете.сега ще има сметки и рев като че ли те ги плащат тези пари.и лошата накрая констатация дават на сирииците ,а на мен не уууууу.просешка работа ,а че инфото е тенденциозно няма спор ,но троловете кво ги бърка !
Новини по държави: