795 8

Горбачов: Ядреното оръжие трябва да бъде унищожено

Той призовава за демилитаризация в дипломатическите отношения

Росен Стойчев

Бившият лидер на СССР Михаил Горбачов призова за пълна забрана и унищожение на ядрените оръжия, съобщи Интерфакс.

„Проблемите и конфликтите от последните две десетилетия е напълно възможно да бъдат разрешени чрез политически и дипломатически средства. Време е да поставим въпроса рязко и ясно: Нужна е забрана ядрените оръжия. Нещо повече, нужна е забрана на войната като цяло“, заяви Горбачов.

Според Горбачов, докато съществува ядрено оръжие, то може да бъде използвано заради техническа неизправност или волята на някой луд лидер.

'Нужна е демилитаризация на международните отношения. Всяко мнение, за това, че проблемите или споровете могат да бъдат решавани чрез военна сила, трябва да бъде отхвърляно“, заяви Горбачов. 

Русия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • vania
  Отговор
  1 02:07  11.10.16
  da,saglasna sam,ne na voinata,da za mira vav vsichki darjava,kakvo se pecheli s voina,smart na nevinni hora i nai veche na deca,m i r b e z v o i na
 • Алекс
  Отговор
  2 08:39  11.10.16
  От война има печеливши но това са единствено лидерите на държави които участват в конфликта трупат бали с мангизи за 1000 поколения напред
 • Тошибиян
  Отговор
  3 10:27  11.10.16
  Този трябваше да умре още преди 30 години сега пак говори глупости
 • раптор
  Отговор
  4 10:40  11.10.16
  Без тия бомби, ако не друг, то Русия и САЩ до сега да са си прегризали гърлата! А ако се беше и случило през 60те... Западна европа и англия щяха да говорят на руски... И света да е прекрасен! Всички да са равни и да няма грозни мутри, с коли колкото струва целия живот на обикновен човек! А и соца нямаше да е толкова сив, защото щяхме да включим колоритни и силни народи, не като източноевропейските балъци, дето трябваше да ги храним, обучаваме и поддържаме постоянно, без те нещо да внасят за социалистическото богатство!

  Коментиран от #7


 • Попа
  Отговор
  5 11:05  11.10.16
  До раптор Ако се беше случило през 60-те, сега щеше да имаш две глави, поради радиацията и най-вероятно щеше да си малко по-умен и да не ръсиш тъпотии в нет-а
 • Диди
  Отговор
  6 11:06  11.10.16
  Горбачов е прав.Дано не се случи най лошото.А тези които искат да се бият,да се трепят на техни територии,но за съжаление знаем ако бомба гръмне,то и нас няма да ни има повече.До ,,Раптор,,.Иди да живееш във Русия,но там където хората даже и ток нямът и мизеруват или във Америка,където ако не си застрахован за медицината,дори и болен да си,гонят те от болницата.И след това ще помислиш първо,преди да пишеш простотии.
 • кроко
  Отговор
  7 12:22  11.10.16

  До коментар #4 от "раптор":

  ти къв си бе? Да не би да не си източноевропеец? "Колоритни" глупости дрънкаш, ама нормално щом за толкова много десетилетия така и не ти е увряла картуната че тая работа с равните не просто няма как да стане, ами и е вредна.
 • Диди
  Отговор
  8 12:47  11.10.16
  Пак започнахте да сте любезни.

Напиши коментар:


Публикувай