Last news in Fakti

10 Октомври, 2016 15:26 2 628 7

Путин пристигна в Истанбул при драконовски мерки за сигурност

  • владимир путин-
  • русия-
  • турция-
  • ердоган-
  • конгрес

Първа визита на руския президент на турска земя след свалянето на бомбардировача

Путин пристигна в Истанбул при драконовски мерки за сигурност - 1
Снимка: БТА/ AP

Руският президент Владимир Путин пристигна в Истанбул, съобщи „Йени Акит“. Това е първо посещение на държавния глава в Турция след сваления руски бомбардировач през ноември 2015 година.

Путин ще присъства на Световния енергиен конгрес, който се провежда в Истанбул до 13 октомври. Очаква се да проведе разговори и с турския си колега Реджеп Ердоган.

Конвой от 30 автомобила съпроводи Владимир Путин до мястото, на което ще се проведе конгреса. За неговата безопасност се погрижи и военен хеликоптер, следящ движението по въздух.

Магистралата Д-100, по която се движеше руския президент, бе затворена от съображения за сигурност.

„ХаберРус“ написа, че Владимир Путин е бил качен в автомобил Mercedes Pullman S600, защитен от автоматични оръжия и ръчни гранати. Драконовски са мерките за сигурност в града на фона на провеждащия се конгрес и визитата на високопоставени лидери.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Mercedes Benz

    0 0 Отговор
    Добре де ся, защо руския президент е качен на Mercedes Benz Pullman, а не на някое прехвалено ваг алуди или бмв (бърка масло и вода) или пък защо не някоя японска кочина? Защо, защо,защо,защо?
    Защото просто Mercedes Benz са винаги била, са и ще бъдат НАЙ-ДОБРИТЕ!!!
  • 2 onq s konq

    1 0 Отговор
    Русофилиии...Е как така товарищ Путин отиде при Ердо да му коленичи на килимчето?!Добре че си е взел и вазелин,щото иначе НЯМА ТРЪБА,пък глада е по-силен и от тока:)

    Коментиран от #6

  • 3 50stotinki

    0 0 Отговор
    Не само ръка ще целува дребния ботокс ами и зверски отстъпки ще направи от цената на газта щото флотилията от LNG танкери вече плъзна и застрашава енергийния монопол.
  • 4 Картър

    0 0 Отговор
    Направо да са го качили на някой танк. По- сигурно е.

    Коментиран от #5

  • 5 Григорий Цамблак

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Картър":

    Качва се на Ердоган на онова и е направо там!
  • 6 КАРОТО

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    яж руския шпек

    Коментиран от #7

  • 7 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "КАРОТО":

    А...За пръв път чувам че имало руски шпек?Доколкото знам там са на борш,"картошки" и гаражна водка.Ей "картонен",иди там ,виж им хала и тогава гавари!Понял?
Новини по държави: