Last news in Fakti

10 Октомври, 2016 17:37 1 749 17

Положителни сигнали от Путин и Ердоган за „Турски поток“

  • турски поток-
  • реджеп ердоган-
  • владимир путин-
  • истанбул

Путин поздрави Ердоган за стабилизирането на страната след преврата

Положителни сигнали от Путин и Ердоган за „Турски поток“ - 1
Снимка: БТА/ AP

Лидерите на Русия и Турция изразиха подкрепа за реализирането на проекта „Турски поток“. В отделни речи пред Световния енергиен конгрес в Истанбул Владимир Путин и Реджеп Ердоган дадоха положителни сигнали.

„Осигуряваме енергия на Европейския съюз от 50 години. Обсъждаме „Турски поток“ с нашите колеги“, заяви руският държавен глава.

Путин поздрави Ердоган за стабилизирането на страната след опита за военен преврат в страната през месец юли.

Ердоган пък заяви, че гледа „положително“ на газопровода, като подчерта, че продължават усилията за реализирането му.

Ердоган заяви също така, че страната му е най-важният маршрут за разпределение на газ от Източното Средиземноморие.

„Канал А Хабер“ съобщи, че е започнала срещата между двамата на четири очи.

На форума Ердоган заяви, че Турция, заедно с Русия, цели създаване на нов енерготранспортен коридор за Европа.

Анкара и Москва желаят да изградят стабилен икономически диалог – месеци след свалянето на руския бомбардировач Су-24 от турски изтребители. Това е втората среща между Путин и Ердоган след инцидента.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 интереса клати феса

    0 0 Отговор
    Забравиха за Пешков..........
  • 2 кервана и кучетата

    0 0 Отговор
    Е ,забравиха го то е ясно . Даже путин се чуди че тоя самолет май сам си е паднал не е имало турци не е имало анадолци....кервана си върви даже и кучетата не лаят!
  • 3 много гадна снимка

    0 0 Отговор
    Тези двама гнусари,продават живота на собствените си подводничари , пилоти, танкисти ився осталая сволоч за пари .Та кво остава за нас.Пукната пара нечиним ей !
  • 4 лази б

    0 0 Отговор
    бе как нито един галфон не се грамна там дето трябва а само по гари и площади.мирише тази работа.
  • 5 Бойко Борисов

    0 0 Отговор
    не ги мисли
    Пилота е награден посмъртно
    жена му и децата му ще получават по 1000$ на месец пожизнено

    Коментиран от #8

  • 6 jambazina

    0 0 Отговор
    Манете ги тия двамата, те си играят игрите......лошото е че можехме да изкараме некой лев от тях, ама ни заобикалят....

    Коментиран от #7

  • 7 Ник

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "jambazina":

    Сърди се на Винету от Банкя.
    Сега всичко ни заобикаля!
    Северен Поток 2, Южен Газов Коридор, Турски Поток и Източен кръг.
    Всички тези проекти вървят към реализация след спирането на Южен Поток.
    Странно е как другите проекти се оказаха изгодни, а нашият не?
  • 8 кервана и кучетата

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Бойко Борисов":

    Парите едва ли могат да върнат националното достойнство ! Все пак руснака може да кара на хляб и водка но без национална кауза не може! Тоест той иска да знае защо го прави!

    Ти както си го написал все едно ще е добре турците да свалят 1000 - 2 000 пилота та семействата им да получат по 1000 $.

    Нека да запазим достойнството на Пешков и близките му!
  • 9 стоян георгиев

    0 0 Отговор
    няма да има турски поток колкото и много да им се иска тук на путиновите фенове!наи-много накрая да направят идеята на боико с този хъб,което за нас ще е супер щото няма да плащаме тръбите .

    Коментиран от #11, #13

  • 10 Защо НАТОвска Турция може а ние НЕ

    0 0 Отговор
    Защо ли? Защото Министър председателя е "високо образован" специалист по и той не знае какво. И за това той управлява всички министри. Тогава възниква въпроса - министрите следва да са още по-зле от него!
  • 11 Трол

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "стоян георгиев":

    Ъъъъ, и от този или в този хъб к'ви тръби ще влизат и излизат, какъв газ ще преминава? Козяшкото пълзящото пак остави слуз след себе си.
  • 12 РЕАЛНО ми писна от спама тук

    0 0 Отговор
    Много първосигнални коментари има тук,целящи явно да спамят,а не да коментират с реални факти.Що се отнася до руското СУ,Путин веднага след свалянето му каза условията при които ще се възобновът сътрудничеството си.1.Офицялно извинение на Ердоган към руският народ-той го направи даже на руски език.2.Обезщетение за самолета и обещетение за семейството на руският пилот-изпълнено е от Турция.3.Спиране на летене в Сирия на турската авиация-направено от турците.4.Залавяне на прекият убиец на пилота-напраено е и брадатия ислямист е в следственият арест-с него работят и руски военни следователи...Това бяха офицялните искания на Кремъл от Турция.Какво още са се договаряли-едва ли общественноста ще разбере.Та пиша ги тези неща САМО заради неадекватните коментари тук.Та добре че тези двамата се разраха-чначе ние щяхме да отнесем негативите на тяното противопоставяне.А войната е това-жертви(за съжаление) и дълг.А руснаците знаят какво е това-за разлика от някои тук.......

    Коментиран от #14

  • 13 Ь 7777

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "стоян георгиев":

    Викаш няма да има Т.Поток-тия двамата не са питали теб....хххааахаха абе Десо,като Баба Ванга ли се представяш.....
  • 14 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "РЕАЛНО ми писна от спама тук":

    спиране на летенето на турската авиация над сирия ,направено от турците :))))),да след като влезнаха със сухопътна армия:)!обезщетенията са апартамент на анталия за убития пилот,семеиството му естествено отказа.иначе тва с извинението е страшна работа еи.извинение та извинение ,а русия му се извини като прекрати забраната за почивки в турция,та кое извинение е по-силно?
    залавяне на прекия извършител ,тва е пък още по -смешно като се знае кои го е пратил .абе маитап да става ама на гол г.з :)!та сега и турския поток е като извинението.първо гледам са го намалили на половина ,а освен това няма конкретни постъпки към ес.тва да правиш европеиски проект без европа е много интересно начинание .

    Коментиран от #15, #16, #17

  • 15 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "стоян георгиев":

    Тролче късопаментно, нима не помниш че преди да влезнат в Сирия Ердоган беше на крака пред Путин? Така ли не ти стана ясно че вече слуша Путин, а не американците, които спонсорират кюрдите?

    Колкото до турски поток - ами трудно ми да опиша колко заоблено и заленяло в веществото в глават ти, способно да отговаря само за първичните нужди на един трол! Естествено че никой нормален в България не би искал турски поток, всеи би предпочел Южен поток през България, та да сечелим и ние нещо от транзита на газ.
  • 16 РЕАЛНО ми писна от спама тук

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "стоян георгиев":

    Удивен съм от глупостите ти Стояне..А ти какво искаш-да стане война м/у Русия и Турция?!!???? Е много елементарен си(БЕЗ ИЗВИНЕНИЕ).Ако Путин беше първосигнален и тъп-сега в България щяхме да ядем радиоактивен прах.ДДДДД.Та поне веднъж виж реалито пред теб-.Путин унижи достатъчно самолюбивият Ердоган,и не е нужно да прекалява.---Точно в това е резона на големите политици-но ти явно си много малък-интелектуално,морално,етично за да ги виждаш и РАЗБИРАШ тези неща....Затова вече е ясно че си трол и просто спамиш за стотинки....
  • 17 Спецялно за ТО стоян деса

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "стоян георгиев":

    https://youtu.be/5O8mtsjW8gc
Новини по държави: