1 168 1

Люксембург призова да се затворят границите на ЕС за 24 часа

ЕС не е Фейсбук, заяви Бетел

Люксембург призова да се затворят границите на ЕС за 24 часа
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Министър-председателят на Люксембург Ксавие Бетел призова за едно денонощие да бъдат затворени границите на Европейския съюз, съобщи „Блумбърг“.

Тази мярка според него ще подейства шоково на гражданите на блока и те ще оценят значението на безвизовото движение вътре в него.

Решението на Великобритания да напусне ЕС послужи като сигнал за много европейски лидери и правителства какво работи и какво не в блока, заяви Бетел по време на конференция във френската столица Париж.

„Затварянето на границите за един ден ще покаже на хората какво означава да чакаш два часа, за да влезеш в Италия или Испания, да има контрол навсякъде“, заяви премиерът на Люксембург.

„За един ден. Така че хората да видят какво е да си извън Европа. Това, което казвам, е ужасно, но ще помогне на хората да разберат“, каза още Ксавие Бетел.

Той направи и интересен коментар относно решението на Великобритания да напусне Европейския съюз. „Преди бяха вътре с много опции за неучастие. Сега искат да са извън ЕС с много опции за участие. Това не е Фейсбук, където можеш да определиш връзката си като „сложно е“, заяви министър-председателят.

На 23 юни тази година близо 52% от гласоподавателите във Великобритания гласуваха за излизане на страната от Европейския съюз. В началото на този месец Тереза Мей заяви, че Великобритания ще задейства член 50 на Лисабонския договор до края на март 2017 година.

Люксембург


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Кина
    Отговор
    1 10:14  11.10.16
    Първо да се защитят от нелегално преминаване въпросните граници, после тотално да се затворят да разрешаване на проблема с нашествениците.

Напиши коментар:


Публикувай