Last news in Fakti

11 Октомври, 2016 09:21 1 509 1

Люксембург призова да се затворят границите на ЕС за 24 часа

  • brexit-
  • люксембург-
  • граници-
  • ес-
  • ксавие бетел

ЕС не е Фейсбук, заяви Бетел

Люксембург призова да се затворят границите на ЕС за 24 часа - 1
Снимка: БТА/ AP

Министър-председателят на Люксембург Ксавие Бетел призова за едно денонощие да бъдат затворени границите на Европейския съюз, съобщи „Блумбърг“.

Тази мярка според него ще подейства шоково на гражданите на блока и те ще оценят значението на безвизовото движение вътре в него.

Решението на Великобритания да напусне ЕС послужи като сигнал за много европейски лидери и правителства какво работи и какво не в блока, заяви Бетел по време на конференция във френската столица Париж.

„Затварянето на границите за един ден ще покаже на хората какво означава да чакаш два часа, за да влезеш в Италия или Испания, да има контрол навсякъде“, заяви премиерът на Люксембург.

„За един ден. Така че хората да видят какво е да си извън Европа. Това, което казвам, е ужасно, но ще помогне на хората да разберат“, каза още Ксавие Бетел.

Той направи и интересен коментар относно решението на Великобритания да напусне Европейския съюз. „Преди бяха вътре с много опции за неучастие. Сега искат да са извън ЕС с много опции за участие. Това не е Фейсбук, където можеш да определиш връзката си като „сложно е“, заяви министър-председателят.

На 23 юни тази година близо 52% от гласоподавателите във Великобритания гласуваха за излизане на страната от Европейския съюз. В началото на този месец Тереза Мей заяви, че Великобритания ще задейства член 50 на Лисабонския договор до края на март 2017 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кина

    0 0 Отговор
    Първо да се защитят от нелегално преминаване въпросните граници, после тотално да се затворят да разрешаване на проблема с нашествениците.