11 Октомври, 2016 13:59 1 786 9

ЕС да продължи да натиска Русия със санкции

  • ес-
  • нато-
  • русия

НАТО не иска нова надпревара във въоръжението

Трябва да поддържаме диалога с Русия, но натискът със санкциите трябва да продължи. Това беше заявено от председателят на Европейския парламент Мартин Шулц, цитиран от „Free Europe”.

“Ние не трябва да третираме Русия като парий. Ние обаче трябва да сме ясни. Осъждаме това, което те правят, но запазваме каналите за комуникация“, заяви Шулц. Той участва на конференция в Берлин с участието на лидерите на ЕС и НАТО.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг призова за конструктивни отношения с Москва. В момента тече най-голямото военно струпване на НАТО след времето на Студената война. Според Столтенберг то е почти завършено.

„Ние не искаме да разширяваме повече нашето присъствие. Ние обаче ще продължим да изпращаме сигнал, че войските ни могат да бъдат подсилени. Това ще стане ако е необходимо. Това е важен фактор, за да се избегне нова Студена война. Не искаме нова надпревара във въоръжението“, заяви Столтенберг.

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск определи като голяма цел постигането на нормални отношения с Русия. Той обаче подчерта, че все още нищо не се е променило след анексията на Крим от 2014 г. Туск също защити санкциите.

Ситуацията не се е променил. Знаете положението в Украйна. Това значи, че санкциите трябва да бъдат разширени“, заяви Туск.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро

    0 0 Отговор
    Айде пак Путин виновен.
  • 2 териер

    0 0 Отговор
    Бой черпака по ушанките!!!

    Коментиран от #4

  • 3 Mecho

    0 0 Отговор
    ЕС натиска с дупето мечока и му прави кеф

    Коментиран от #6

  • 4 Киро Брадшоу

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "териер":

    Ох, котьо.Черпака е гумен, вибриращ с или без лубрикант, за теб.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 европеец

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Mecho":

    Оооо да, много точно казано. Аз се чудя следното, след третата световна война, която САЩ ще предизвикат(с идиотската и неадекватна подкрепа на ЕС, които изобщо не могат да се усетят какво всъщност се случва)а Русия и Китай ще я спечелят какво ще правят тия малоумни евро ръководители на запада, как ще молят и лазят по корем пред Путин да не им види сметката.
  • 7 Carfen

    0 0 Отговор
    И публиката скандира- Шулц! Шулц! Шулц ще ни спаси от лошите!
  • 8 стоян георгиев

    0 0 Отговор
    та кво щеше да става не разбрах?турски поток ли или северен?скоро ще има пак хуманитарни акции за събиране на топли дрехи и хляб за руските деца.жалка работа!
  • 9 Кики

    0 0 Отговор
    Г-н Шулц иска диалог с Русия, но санкциите трябва да продължат - колко нагъл. Все едно шефа да ти каже :Ти бачкай, аз периодично ще ти намалявам заплатата!
Новини по държави: