820 2

Късогледите хора са по-умни

Изследване доказва, че късогледите са по-умни и по-добре образовани от хората без очила

Анатоли Стайков

Германски учени установиха връзка между очите и интелигентността, пише „Дейли мейл“. Според катедрата по офталмология на университета в Майнц късогледите хора са по-умни от тези с перфектно зрение.

Учени изследвали 3500 души. Те съчетали очните прегледи с тестове за интелигентност. Резултатите показали, че късогледите по-често са по-умни, а и по-добре образовани от хората без очила.

Целта на изследователите е да бъдат установени причините за нарастващата честота на късогледството в Европа. Тя засяга до 50 процента от хората с висше образование над 40 години. 

Учените вече установиха връзка и между интелигентността и прекараното време в четене. Според данните това без съмнение също се отразява на състоянието на очите.

 

Германия


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Д'Мин
  Отговор
  1 05:35  12.10.16
  Това не можах да го прочета, много ситни букви.
 • кроко
  Отговор
  2 09:08  12.10.16
  "Учените вече установиха връзка и между интелигентността и прекараното време в четене." Колко труд са хвълили тия учени за да я установят тази загадъчна връзка! Сигурно първо са пробвали да пасат патки на поляната, ама като не станали интелигентни и след това са пробвали с четене!

Напиши коментар:


Публикувай