Last news in Fakti

11 Октомври, 2016 16:24 1 304 1

Люксембург: ЕС да затвори границите и да видим колко е зле

  • люксембург-
  • граници-
  • ес

Премиерът Ксавие Бетел предлага да се демонстрират на европейците ползите от Шенген

Премиерът на Люксембург Ксавие Бетел предложи страните – членки на ЕС да въведат граничен контрол за 24 часа, за да покажат на своите граждани предимствата на Шенгенското партньорство, съобщи EU Observer.

“Ако затворим границите за един ден, хората ще се сетят какво е да чакаш по два часа, за да влезеш в Испания или Италия. Знам, че това, което казвам е ужасно. Така обаче хората ще разберат за какво говоря“, заяви Бетел.

Той допълни още, че ЕС трябва да остане твърд пред исканията на Великобритания за достъп до единния пазар, без да приеме свободното движение.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Диди

    0 0 Отговор
    Прав е.Да се затворят и всеки да се замисли какви превилегии имаме или нямаме.