725 4

Обама насъсква републиканците срещу Тръмп

Той говори по време на шествие от кампанията на Хилъри Клинтън

Обама насъсква републиканците срещу Тръмп
Снимка: БТА/АP
Росен Стойчев

Президентът на САЩ Барак Обама призова висшите представители на Републиканската партия да оттеглят своята подкрепа към президентската номинация на Доналд Тръмп, съобщи Би Би Си.

Обама коментира и скандалния клип, в който Тръмп прави обидни коментари за жените. Според него при подобен материал, човек не бива да кандидатства дори за работа в магазин.

Вече няколко висши републиканци оттеглиха подкрепата си към Тръмп, а той ги определени като „нелоялни“.

„Не трябва да си съпруг или баща, за да знаеш, че това не е редно. Просто трябва да си достоен човек. Не мога да разбера републиканците, които продължават да твърдят, че са несъгласни с него, но продължават да го подкрепят. Те все още твърдят, че той трябва да е президент, а за мен това няма смисъл. Това е демокрация. Това е страхотно“, заяви Обама, който на няколко пъти беше атакуван от противници на Хилари Клинтън, по време на шествие от нейната кампания.

Някои от зрителите носиха фланелки с надпис „Хилъри в затвора“.

„Всеки има право на своето мнение“, заяви Обама. 

САЩ


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Киро
  Отговор
  1 10:52  12.10.16
  Путин е виновен, а Брад Пит невинен. А сега де.
 • Сотир
  Отговор
  2 11:44  12.10.16
  Досега НИКОГА действащ президент на САЩ не е участвал предизборни агитации за негов наследник.Действията на Обама показват голямото политическо разногласие в американският елит.Проблемите в политическият елит започнаха да се очертават приКлинтън и Буш млатши,като в последният срок на Обама противостоянието се засили видимо.В следствие на това,тотално се объркаха корпоративните интереси със държавните интереси.А оттам и тръгна голямото разделяне м/у бедни и богати в САЩ,което пък доведе до социалното напрежение при най-бедните американци и на намаляващата средна класа.Проблема на политическите управници в САЩ идва от това(не само)че абсолютно всички са свързани и лобират за някакъв вид индустрия-заради получаваните грандове от копорациите---А интересите на същите тези корпорации не съвпадат с националните интереси на държавата.Така се стига до огромната конфронтация м/у политиците която я виждаме в момента.А понасящите негативите от това са обикновенните американски граждани.
 • Картър
  Отговор
  3 14:38  12.10.16
  Че какво друго може да направи един нобелов лауреат за мир, освен да разпалва войни и да насъсква хората едни срещу други???
 • Реално
  Отговор
  4 17:25  12.10.16
  Сотире,поздравления за точният ти мини анализ на ситуацията в САЩ.Но няма смисьл приятелю да ги пишеш тези неща тук.Аудиторията в форума трудно ще те разбере.На тях им са нужни коментари за които ще получават пари от НПО-тата си.Реално сериозни оценки на политическата вьрхушка не са им нужни.Но все пак радваш хората сьс адекватният си поглед на нещата.Успех.

Напиши коментар:


Публикувай