12 Октомври, 2016 15:39 3 541 8

Русия отказа среща на „Нормандската четворка“

  • нормандска четворка-
  • русия-
  • среща

Според Кремъл в момента няма условия за провеждане на подобен форум

Русия отказа среща на „Нормандската четворка“ - 1
Снимка: БТА/АР

Русия очаквано отказа да участва в инициираната от Германия среща на върха на т.нар. "Нормандска четворка", съобщи ТАСС. Според говорителя на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от агенцията, в момента няма условия за провеждане на срещата в „Нормандски формат“, в който влизат Франция, Германия, Русия и Украйна.

"Ние винаги говорим за такива планове много внимателно", заяви Песков и добави, че е целесъобразно тези срещи да бъдат добре подготвени, което според него „засега не се случва". 

В началото на седмицата от Москва съобщиха, че се подготвя подобна среща в Берлин на 19 октомври. На нея трябваше да се търси дипломатическо решение за новата ескалация на насилието в Източна Украйна. От Кремъл дори отказаха да потвърдят, че се преговаря за дата и място за среща, припомня ТАСС. 

По-рано през деня висши френски дипломати обявиха, че Париж ще се консултира с Москва и Берлин за насрочване на нова среща на "Четворката" с домакин отново германската столица.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Файда йок от кукли

    0 0 Отговор
    Че кой ги е.ава тези тряпки Оланд, баба Анджи и Потрошенко?
  • 2 рес еоод

    0 0 Отговор
    с лъжци защо да се среща
  • 3 destilator

    0 0 Отговор
    Всъщност няма смисъл да се среща никой със страна , не зачитаща договори /Русия/, окупирала територии на съседна страна /Украйна/ , чиито гарант е била , страна/Русия/ , която бомбардира най-големият сирийски град , страна , която има само един ход - да дрънка оръжие и да се драка където с който може , за да се чувства "велика". Уви , така не става.

    Коментиран от #6

  • 4 destilator

    0 0 Отговор
    "ФАКТИ" от камуфлажно сиви , станахте забележимо червени . Така ли е ?

    Коментиран от #7

  • 5 СССР

    0 0 Отговор
    Всиччки ще му лазите на Путин и ще го молите! Всички глупави АМЕРИКАНСКИ Г.ЗОЛИЗЦИ И ПОДЛОГИ не разбрахте че Русия може да бъде прелъгана само с добро! Москва не вярва на сълзи и от ОРЪЖИЕ НЕ СЕ БОИ!!!
  • 6 Бай хой

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "destilator":

    Алоуууу я погледни какво си написало. Това важи но ако замениш главният герой. Точно сащ погазва всички договори, подкрепя терористи и терористични организации, подкрепя преврати последно в киев и тайланд. Разрушаването на либия, ирак , сирия, хаити, йемен, сомалия и ...

    Също пропускаш че Русия като гарант на украйна се въздържа да се намеси при гражданската война. Което всячески се стремят да предизвикат терористите от вашингтон. Лъжеш за окупирани територии от украйна. Ако визираш Крим и Севастопол те не са били никога украинска територия. Те са сомостоятелни автономии и превратаджиите се опитаха да им отнемат автономността. Това предизвика преминаването им под руско управление където автономността им е гарантирана. Нацистите от запад някак си пропускат тези факти и умишлено въвеждат неинформираните в заблуждение. Кой дрънка постоянно оръжие и кой постоянно все някъде бомбардира някого пък е ясно на абсолютно всички. И е ясно че където се намесят сащ следват граждански войни, тероризъм, бежански кризи глад и мизерия. Това са горчивите и отвратителни факти.
  • 7 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "destilator":

    Аууу, тролчетата са възмутени!
  • 8 Киро

    0 0 Отговор
    Путарана е нацупена..

    Чака Ердогрух да и оправи настроението.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания