12 Октомври, 2016 18:11 4 374 33

Путин: Западът ни шантажира

  • владимир путин-
  • русия-
  • санкции-
  • крим-
  • украйна

Стопанинът на Кремъл заяви, че санкциите носят вреди не само на Русия, но и на световната икономика

Путин: Западът ни шантажира - 1
Снимка: БТА/АР

Президентът на Русия Владимир Путин обвини Запада, че иска компромиси, но вместо това използва натиск и шантаж, предаде РИА Новости.

„Това е нещото, за което говорих наскоро. Това е начин за правене на политика на международната сцена, който се нарича натиск и изнудване. Само че що се отнася до Русия, това никога няма да се случи и няма как да мине“ заяви Путин на икономически форум в Москва.

„Вместо това трябва да се тръгне по пътя на взаимните компромиси. Москва е готова и очаква същото от своите партньори, заяви Путин в отговор на въпрос за евентуални нови санкции срещу страната му.

„Ако се поддадем на подобен шантаж, при всяко положение ще загубим, защото ще се превърнем в някакъв вид икономически придатък, което няма да стане“, цитира Путин агенция Интерфакс.

По-рано през деня стопанинът на Кремъл заяви, че санкциите срещу страната му носят вреди не само на Русия, но и на световната икономика.

В момента санкции на Русия са наложили САЩ, Япония, Австралия, Канада и страните от ЕС. Ограниченията обхващат банковия сектор, отбраната и добивът на нефт. Международните санкции бяха наложени в отговор на анексията на Крим и ролята на Кремъл във войната в Източна Украйна.

Ще работим с всеки президент на САЩ, но главното е той също да иска да работи с нас, декларира Путин пред форума "Русия зове!". Той отбеляза, че е недопустимо използването на Русия като "разменна монета" във вътрешнополитическата борба в САЩ, защото така се вреди на междудържавните отношения.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СССР

    0 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Всиччки ще му лазите на Путин и ще го молите, хлебарки такива! Всички глупави АМЕРИКАНСКИ Г.ЗОЛИЗЦИ И ПОДЛОГИ не разбрахте че Русия може да бъде прелъгана само с добро! Москва не вярва на сълзи и от ОРЪЖИЕ НЕ СЕ БОИ!!!

    Коментиран от #4

  • 2 ОБОНГО

    0 1 Отговор
    Тоя човек ме кара да се гордея!
  • 3 Фактите

    0 1 Отговор
    Че то САЩ изнудват цял свят бе Владимире..нищо ново не ни казваш.А който не слуша получава демократични бомби които убиват-ама хуманно и демократично
  • 4 Ronald Reagan

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "СССР":

    Неотдавна видяхме сметката на целия ссср , источния блок / Полша,Унгария,Чехия ,Словакия,България и ГДР/ барабар с варшавския договор и СИВ.Сега една скапана русия ще се ежи.СМЯХ Реална опасност е само паникьосаният RazПутин.

    Коментиран от #17

  • 5 До Рейгънчо

    0 1 Отговор
    Значи е време да разпадем НАТО и ЕС.

    Коментиран от #7

  • 6 Извод

    0 1 Отговор
    Кога ще видим политик да отговаря два часа на директни вьпроси на журналисти от целият свят?Кога евро-атлантически политик ще отговаря на над 700 журналисти по горещи теми които вьлнуват целият свят???...Еми за това Путин е все повече популярен сред хората-факт.
  • 7 Кънчо

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "До Рейгънчо":

    то тва да ни ви е чернобилски реактор та да го разпадате бе :-))
  • 8 Georgi

    1 0 Отговор
    За съжаление руския народ е вече с увредено ДНК ! Това се постига като при селектирането на определени качества на животно или растение . Всяко поколение което не те устроива го унищожаваш . Така е и с русия - след десетилетия на унищожаване на нормалното и стимулиране на посредственното само защото е комунист ! Това води до трагични последици . Те дори не разбират ние за какво говорим

    Коментиран от #11

  • 9 Киро

    1 0 Отговор
    Ауу, Путю се загрижил за световната икономика, ХАХА!

    И как точно вреди на световната икономика, че не се сещам?
    Целия износ към Русия от Германия преди санкциите беше 3 (три) %!

    Палячото се е взел за нещо много голямо, май!

    Но най-важното от тази статия е, ЧЕ ПУТЮ ПРИЗНА, ЧЕ САНКЦИИТЕ ГО СМАЗВАТ!

    ХОХО

    Коментиран от #10

  • 10 кроко

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "Киро":

    Kире, кач пара залагаш, че Русия ще фалира до няколко месеца?

    Коментиран от #12

  • 11 кроко

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "Georgi":

    Кои сте вие, бе! Колко сте там в главата ви? И другите какво говорят? Ти си една незначителна биологична еденица, която си мисли че има какво да каже и някой ще го слуша!
  • 12 Киро

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "кроко":

    Тролче мое, ще благоволя да ти отговоря!

    Рашка ще фалира до края на 2017-та година, това е изказване на бившия министър на финансите на Рашка, не мое!
    При запазване на тези цени на нефта и газа, а както се вижда, те ще се запазят.

    Ако още се дървят и харчат по пушкалата, може и по-рано да стане!

    Твоя идол Путю си призна сам! Явно не са ви дошли новите позивни кво да дрънкате!

    Коментиран от #15, #16, #23, #29

  • 13 до кирету

    0 0 Отговор
    киренце, такава си елементарна евроатлантическа подлога с промит мозък ,че чак те съжалявам и е напълно безмислено да ти се отговаря, защото все едно се опитваш да убеждаваш стената колко е тъпа но тя може и да те разбере....
  • 14 да изтоним руснаците

    0 0 Отговор
    А ми ще ви шантажира като сте от шантажа!
  • 15 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Киро":

    OK, кажи колко пари залагаш за фалит на Русия до края на 2017 и ще покрия твоя залог. И помисли кой може да ни е букмейкър или как да направим нещата. Като си готов, пиши ми, ще ти дам мейл за контакт.
  • 16 Трол

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Киро":

    Дай линк! Иначе си тролиш по козяшки! Събираш центчета пълзейки по ул. "Козяк"! Като няма мъни и това е работа.

    Коментиран от #18

  • 17 раптор

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Ronald Reagan":

    Пич, американчетата ни бутнаха само защото имаха силни съюзници - бившите колониални империи! Ние с вас клетниците си бяхме доста по сдухан лагер! Освен като изключим нас - великорусите! Единствената сила в него! Китайците са умрели кучета, а и предатели!

    Коментиран от #19

  • 18 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Трол":

    За к'во ти е линк, дори и някой бивш министър да го е казал, какво от това? По света е пълно с глупаци, да бяха само кирето и тоя бивш министър....... с мед да ги намажеш!
  • 19 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "раптор":

    Ае я се стегни малко и ти! Остави другите глупости кой къв бил, ами ся и ново 20: китайците били умрели кучета....... я слез на Земята и си мери приказките като пишеш в български сайтове и форуми, краварските тролове са ни достатъчни с глупостите си!

    Коментиран от #20

  • 20 раптор

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "кроко":

    Малко светлина да пролея над вас! Китайците са умрели кучета! Особено по време на студената война... всичко им направихме ние - индустрия, наука, отбрана! Давахме им остров даманск безвъзмездно! Ония откачалки ни отказаха и после ни нападнаха за него! Добре, че нашите граничари се оказаха легендарни, та 20-30 души ги разкъсаха жълтурите като питбул коте!

    Коментиран от #21

  • 21 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "раптор":

    Пич, края на 2016 сме.............

    Коментиран от #22

  • 22 раптор

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "кроко":

    Е СССР се разпадна 1991г! Какво ми пичосваш тука? Казвам ти как са стояли нещата... Ако искаш да видиш в бъдещето ми се доверявай повече!

    Коментиран от #24

  • 23 tost

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Киро":

    Toй и Асад управлява фалирала държава вече 5 години,обаче попилява идил ,миндил,американски,френски,английски и турски супер специалисти и естествено за всичко е виновен чичко Путин.Нали Русия е регионална сила ,немогат да направят една свястна кола а народа работи за една коричка мухлясъл хляб на месец.Що супер силите САЩ и НАТО не се намесят в СИРИЯ,щото ще ядът пердах :)))
  • 24 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "раптор":

    Да, рапторе, знаем ги тея неща, нито можеш да кажеш нещо ново, нито сега седят така нещата. Най-важното е какво става сега и какви ще са последиците, какво има да става, а не какво е станало.

    Коментиран от #26

  • 25 Диди

    0 0 Отговор
    Успокойте се всички и помислете преди да се плюете.Факт е едно,че за да има мир във арабския свят,силните държави имат това задължение да решат проблема.А що се отнася до санкциите на Русия,разбира се че икономиката на Русия не е така както би трябвало да се развива държавата.Много от вас плюят ЕС,а кажете ми коя държава прави перфектна политика?
  • 26 раптор

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "кроко":

    Е. какво искаш да ми кажеш за настоящето след като ми отговаряш на коментар който се отнася за миналото?
  • 27 Картър

    0 0 Отговор
    Рапторе, ние тук ви наричаме великорусите просто руси. Ай стига вирили гурец, бе! В Сирия щу бомби измятахте, избихте по- малко народ от тези дето катастрофираха тук в България по пътищата. То бомби ли не бяха, ракети ли, чудо над чудесата.

    Коментиран от #31

  • 28 стоян георгиев

    0 0 Отговор
    запада явно почна да получава своето и путин почна да се обяснява.трябвало компромиси не било добре за света да има санкции срещу него и т.н.ами спомни си преди 25 години как беше бе вова и тогава имаше санкции и мизерия в ссср ,а света си живееше живота.сега ще се повтори ситуацията ,щото ти реши да ставаш руски цар ,а и не само ами и реши да налазваш народи извън тези дето ти са в територията.

    Коментиран от #30

  • 29 ЛИКА ПРИЛИКА БУНАЦИ

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Киро":

    АМИ ТО ЗА ТОВА Е БИВШ ФИНАНСОВ МИНИСТЪР ЩОТ СА ГО УСЕТИЛИ ЧЕ ЗА НИКЪВ НЕ СТАВА И ТОЯ СЯ ПЛЮЙ СЪЩО КЪТ ТЕБЕ ДА НЕ СТЕ БРАТЧЕДИ ??????!!!!
  • 30 Трол

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "стоян георгиев":

    Тролиш без да си прочела статията! "Ако се поддадем на подобен шантаж, при всяко положение ще загубим, защото ще се превърнем в някакъв вид икономически придатък, което няма да стане“
    Това не е мрънкане, това е ясно изразена позиция. Последните думи са-"няма да стане",. Пълзи си там по плочките на Козяк и внимавай някой да не те настъпи!

    Коментиран от #32

  • 31 раптор

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "Картър":

    Ами те нашите бомби са вежливи бомби! Хахахаха!
  • 32 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "Трол":

    няма да стане ама е станало.русия е икономически придатък на европа.няма собствена икономика извън добива на суровини и сега плаче след като европа вече не я иска.иначе след козяк е нормално да ми обясниш за чорапите шушито джакузито и т.н. много си днес пестелив ,да не са ти спрели тока?
  • 33 Картър

    0 0 Отговор
    Искам да попитам джуджака, защо погази Минските споразумения и обра от Украйна това което имаше някаква ценност- Донбас и Крим?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания