Last news in Fakti

13 Октомври, 2016 07:44 2 907 11

Ердоган се озъби на САЩ

  • турция-
  • реджеп ердоган-
  • сащ

Той разкритикува Хилъри Клинтън

Турският президент Реджеп Ердоган отправи критики към кандидата за президент на САЩ Хилъри Клинтън, съобщи  „Хюриет“.

Причината  е изявление на Клинтън, в което тя заявява, че ще въоръжи кюрдските бунтовнически групи, които в Турция се считат за терористични групировки.

„Това е доста жалко изявление. Сигурно се дължи на политическа неопитност“, заяви Ердоган.

Той още заяви, че Турция може и да не предава незабавно на САЩ престъпници, пуснати за международно издирване от Вашингтон, а първо да ги прекарва през своята съдебна система. Това ще става, докато в САЩ не решат въпроса по екстрадирането на Фетхулах Гюлен, който Анкара счита за организатор за опита за военен преврат в страната.

„Когато те ни искат терористи, ние им ги предаваме. Те  обаче не ни предават търсените от нас терористи. Говорят за някакви съдебни пречки. Добре. Това може да стане и тук.  Когато Вашингтон ни иска някой, ние първо ще го прекарваме през турския съд.  Така ще решаваме. Така ще действаме от сега“, заяви Ердоган.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро

    0 0 Отговор
    НАдушвам дългата ръка на Москва. Путин има ли нещо общо?
  • 2 Диди

    0 0 Отговор
    Ами да, той не ти е на нивото/Путин се има в пресдвид/.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Киро Оригинал

    0 0 Отговор
    Глупавия фес не си научи урока с Масква, друг шамар си проси сега, май?
  • 6 Марио

    0 0 Отговор
    Не харесвам много турците, но не мога да отреча, че пък това изявление на Ердоган ми допада. С американците трябва точно така да се разговаря, стига и да го изпълни. Да не е само кьор фишек.
    Друг е въпроса дали Гюлен е виновен или не.
    Ако си спомняте американците ни искаха да им се предаде една българка преди години, която била "виновна" по техните закончета. За някаква онлайн търговия май беше за хапчета. Използвали са я като бушон и това го виждаше и кьоравия. Бойко и се опъна и дали я е предал или не, не стана много ясно. По този въпрос спря да се шуми.
    Според мен не е нужно Путин или който и да е да ти казва да се държиш мъжкарски и да не си подлога. /А Киро не трябва да повтаря като папагал, че навсякъде е дългата ръка на Русия. Още малко ще каже, че и мухата дето кацна на лицето на клинтъница по време на едно от изказванията и е руска от ФСБ и Путин я е изпратил./
  • 7 Хасан

    0 0 Отговор
    Ей това е да си турчин!! Не бръсне нито Русия нито САЩ, нито Мерки...

    Коментиран от #9, #10

  • 8 ПКК

    0 0 Отговор
    Ходи в турция бе. Ама да знаеш американците с когото са се захванали не е прокопсал. Само гледай на колко нови дуржави ще стане турция особено след като малоумния Ердоган се зъби като псе на кон. Селед първия ритник псето спира да лае след втория търси дупка да се скрие.
  • 9 Д'Мин

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Хасан":

    Ей такива сте всичките чалми! Кой на кого се извини? Преди извинението турски самолет премина ли сирийската граница? Що си мислите,е сте много велики? Прости да, но велики...
  • 10 ААА

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Хасан":

    Хасане,когато падна самолета,макар и не поръчано от Ердоган,а тези които по-късно осъществиха преврата,про-американските турски ,генерали в Инджирлик, поръчано от САЩ. Руснаците изравниха със земята ,тюркменските села по границата. Разбомбиха ви колоните с краден петрол.Вкараха ви авиацията в хангарите, и ви беше страх да вдигнете и кьорав самолет във въздуха. Руските кораби минаваха Босфора с насочени ракети. Спряха ви туризма, и бизнеса в Русия.Обещаха помощ на кюрдските бунтовници. А Ердоган дебнеше Путин пред кенефите ,та да може да се срещне с него. Но хитрият турчин , знаеше,че не може да бъде скаран ,с две велики държави едновременно,и се извини официално на Русия.Те пък му помогнаха , с организираният преврат. Та кой кого не бръсне ,се вижда много ясно. Така като вЪ гледам ,стягайте се за Евразийският Съюз-то и без това сте си в Азия.
  • 11 Хасан

    0 0 Отговор
    Абе и ние си знаем че сме гола вода и кал под ноктите, а като гледам и света ни знае какви сме, ама нали трябва да се правим на ербапи. Множко сме и затова се ежим, ама иначе като ни шибнат по един зад врата и бягаме.
Новини по държави: