1 309 5

Германската полиция: Не предполагахме, че сириецът ще се самоубие

Нямало индикации, че сириецът ще посегне на живота си

Снимка: БТА/ AP
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Ръководството на затвора в Лайпциг – където се самоуби заловен терорист – заяви, че е нямало индикации, че ще посегне на живота си, съобщи „Политико“.

Директорът Ролф Якоб заяви на пресконференция, че Джабер ал Бакр е изглеждал „спокоен“. 22-годишният сириец бе заловен от силите за сигурност, след като трима сирийци го издадоха на полицията.

Разследващите разкриха, че той е имал връзки с джихадистката групировка „Ислямска държава“ и е планирал извършването на терористичен атентат в Германия.

Директорът на затвора разкри, че Джабер ал Бакр се е задушил с дрехи в килията си.

Ролф Якоб заяви, че полицията не го е преместила в специална килия с постоянно наблюдение, защото не е предполагала, че ще се самоубие. Адвокатът на сириеца заяви, че е шокиран от новината за смъртта на клиента му се и не може да повярва, че нещо подобно може да се случи.

„Шпигел“ разкри, че Джабер ал Бакр е купил експлозиви и е започнал да прави самоубийствен колан, с който да се взриви по време на нападението. Мерките за сигурност в Германия остават повишени след серията терористични атентати, извършени на територията на страната и Европа през последните месеци.

Германия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • трън
  Отговор
  1 19:12  13.10.16
  Видимо и германската полиция е неподготвена за тази напаст! Закърнели са ! Да потърсят някои все още жив ветеран от войната той, ще им обясни, как се прави!
 • кроко
  Отговор
  2 19:15  13.10.16
  Ах този клет бежанец неразбран! Лошо няма да се взирява заради демокрацията и човешките права, ама що все обикновнните хора, потребители на тези благини, трябва винаги да го отнасят?! Да вземе да гръмне меркелита и сие, щото те приемат разните закони и взимат решение къде и как да подпомагат брадатите борци за демокрация и човешки права.
 • шшш
  Отговор
  3 20:35  13.10.16
  една добра новина, един изрод по-малко ,щото в противен случай щяха да го пуснат ей така от някакви криво разбрани евроцености
 • 6799
  Отговор
  4 22:13  13.10.16
  Срещу самоубийството и най либералните закони са безсилни.
 • Kcaniba
  Отговор
  5 08:20  14.10.16
  Самоубили са го, по вероятно... Нямало корупция в Германия... Господарите му остава не досега Еми, той отнесе в ада всичките нишки. Кукловодът ще да е ЦРУ - как се самоубива толкова важен извършител и свидетел в толкова пазен затвор!?????

Напиши коментар:


Публикувай