Last news in Fakti

13 Октомври, 2016 17:09 1 693 5

Германската полиция: Не предполагахме, че сириецът ще се самоубие

  • лайпциг-
  • затвор-
  • джабер ал бакр-
  • германия-
  • самоубийство

Нямало индикации, че сириецът ще посегне на живота си

Германската полиция: Не предполагахме, че сириецът ще се самоубие - 1
Снимка: БТА/ AP

Ръководството на затвора в Лайпциг – където се самоуби заловен терорист – заяви, че е нямало индикации, че ще посегне на живота си, съобщи „Политико“.

Директорът Ролф Якоб заяви на пресконференция, че Джабер ал Бакр е изглеждал „спокоен“. 22-годишният сириец бе заловен от силите за сигурност, след като трима сирийци го издадоха на полицията.

Разследващите разкриха, че той е имал връзки с джихадистката групировка „Ислямска държава“ и е планирал извършването на терористичен атентат в Германия.

Директорът на затвора разкри, че Джабер ал Бакр се е задушил с дрехи в килията си.

Ролф Якоб заяви, че полицията не го е преместила в специална килия с постоянно наблюдение, защото не е предполагала, че ще се самоубие. Адвокатът на сириеца заяви, че е шокиран от новината за смъртта на клиента му се и не може да повярва, че нещо подобно може да се случи.

„Шпигел“ разкри, че Джабер ал Бакр е купил експлозиви и е започнал да прави самоубийствен колан, с който да се взриви по време на нападението. Мерките за сигурност в Германия остават повишени след серията терористични атентати, извършени на територията на страната и Европа през последните месеци.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 трън

    0 0 Отговор
    Видимо и германската полиция е неподготвена за тази напаст! Закърнели са ! Да потърсят някои все още жив ветеран от войната той, ще им обясни, как се прави!
  • 2 кроко

    0 0 Отговор
    Ах този клет бежанец неразбран! Лошо няма да се взирява заради демокрацията и човешките права, ама що все обикновнните хора, потребители на тези благини, трябва винаги да го отнасят?! Да вземе да гръмне меркелита и сие, щото те приемат разните закони и взимат решение къде и как да подпомагат брадатите борци за демокрация и човешки права.
  • 3 шшш

    0 0 Отговор
    една добра новина, един изрод по-малко ,щото в противен случай щяха да го пуснат ей така от някакви криво разбрани евроцености
  • 4 6799

    0 0 Отговор
    Срещу самоубийството и най либералните закони са безсилни.
  • 5 Kcaniba

    0 0 Отговор
    Самоубили са го, по вероятно...
    Нямало корупция в Германия...
    Господарите му остава не досега Еми, той отнесе в ада всичките нишки. Кукловодът ще да е ЦРУ - как се самоубива толкова важен извършител и свидетел в толкова пазен затвор!?????
Новини по държави: