Last news in Fakti

14 Октомври, 2016 08:25 19 868 79

Русия си иска Източна Европа

  • русия-
  • доклад-
  • източна европа

Нов доклад разкрива схеми на влияние на Москва в 5 страни

Русия е започнала кампания на прикрити политически и икономически мерки , за да манипулира пет страни в Централна и Източна Европа. Това показва доклад на изследователска група от САЩ, изготвен и в България.

Идеята е да бъде дескредитиран демократичния модел на Запада. Москва привлича симпатизиращи й политици, които се стремят да доминират пазарите на енергетиката и икономиката, подкопавайки антикорупционни мерки, в опит да разклатят нестабилните правителства на България, Унгария, Латвия, Сърбия и Словакия.

„В някои страни руското влияние е станало толкова всеобхватно, че разклаща националната сигурност.“ Това се казва в доклада за стратегически и международни изследвания във Вашингтон и София. Той е проведен съвместно с центъра за изследване на демокрацията в България.

Документът е озаглавен „Дневникът на Кремъл: Разбиране на руското влияние в Централна и Източна Европа“. Той излиза в момент, в който в САЩ има спорове, за това, дали Русия се опитва да повлияе президентските избори в страната.

От Демократическата партия твърдят, че Кремъл се опитва да помогне на Доналд Тръмп да спечели изборите.

Според доклада руското правителство иска да си върне Източна Европа, като зона, която Путин смята за свой буфер по право. Също така се търси и подкопаване на демократичните ценности на ЕС и НАТО.

Посочва се и силното руско икономическо присъствие в България, което подлага страната на голям риск да бъде върната в руската сфера на влияние. Посочва се още, че Русия е отворила нов политически фронт В Европа, подкрепяйки крайно десни партии.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бббббб

    1 1 Отговор
    Световния фашистки жандарм Америка се страхува да не изпусне кокъла.
  • 2 Тодоров

    0 2 Отговор
    Естествено, че изследователската група е от САЩ, но кои български подлизурковци (като имена) са в тази група. Интересно кой е платил на тази изследователска група за този доклад, който може дае заблуди само деца от детската градиня. Дали тези от Центъра за изследване на демокрацията не са гушнали европейски пари по разни "ялови" програми, измислени от некадърните чиновци в Брюксел. Какво толкова дразни американците, че Русия засилва или връща влиянието си в Източна Европа. Аз специално искам да съм изцяло под руско влияние.
    Американците да си гледат Америка и да мислят какво ще правят, като изберат Тръмп за президент. Може тогава и САЩ да се окажат под руско влияние (което ще е добре).
  • 3 комбата

    2 1 Отговор
    В наше село има един бай Петър, дето си кръсти детето Тодор на името на дядо му, обаче го заподозряха в комунизъм и го накараха да го прекръсти Тревор на името на съседа от сериала АЛФ. Сега кмета ни Джони Карасивриев ни позволи да си купуваме мляко от него. Ако бай Петко се прекръсти на Пйитър и смени сексуалната ориентация, кмета каза, че може да си купуваме и зарзават от него...
  • 4 Ярослав Станчев

    0 2 Отговор
    Ми ний не щем с Русия.Искаме си със САЩ и ЕС,защото те ни донесоха толкова ползи.Ще изброя некой от основните-корупция във всички етажи на властта,липса на армия и на граница,заплати по 250 евро,сбъркано образование,липса на здравеопазване,никакво правосъдие,абсолютна липса на морал,гей паради,Биг Брадър,внос на ислямски елемент,емиграция на младото поколение,демографски срив,липса на социална политика и за капак две магистрали,едната от които на половина,а другата все е в ремонт.Скъпи услуги и продукти от първа необходимост,висока бедност с перспектива да не се поправи.И за какво да сме с Русия?Искаме си демокрацията,американските бази и турските самолети да ни охраняват.
  • 5 ААА

    0 0 Отговор
    какво изследва сащ в европа?не им е мястото тук,да си изследват там негрите , наркоманите и жалката им псевдо богата петролна върхушка.Не надничайте в европа ще ви болят задниците после долни янки.
  • 6 Дани

    0 0 Отговор
    За да имаш влияние върху определена страна, област, част от континент трябва да си плащаш!!! Безплатен обяд няма! Не може да исакш компенсации поради пропуснати ползи (За АЕЦ Белене) и после да исакш влияние....не става . Плащаш си , даваш газ и нефт, оръжие и имаш влияние !

    Коментиран от #42

  • 7 BILBO

    0 0 Отговор
    Ми то си е всеизвестно руските подлоги в България не са пускали властта вече 72 години.
    Основна българска черта е близането на задници, защото българските комунисти всъщност бяха утайката на българското общество, а боклукът произвежда само мизерия - само това е по възможностите на българския комунист.

    Коментиран от #11

  • 8 жщг

    0 0 Отговор
    Я ? Май че е бил прав Президинт Плевнелиев....!
  • 9 гост

    0 0 Отговор
    войната следва своите правила и ето ние вече от прикрити, започнахме да ги виждаме. Според своите планове отпреди много години, Фащ пренасят все по-близо военни подразделения към руската граница. Русия се опитва да се противопостави на всичките тези ундурми. Не виждам нищи нелогично в нейните (ру) действия. А за бг мекеретата, дело лаят като пинчери от прозорците на ЕС, това го е имало и преди, ще го има и после. Смешното е, че тези юс-мекерета първи ще се пребоядисат ако задуха източния вятър.
  • 10 tedi

    0 0 Отговор
    Ако има референдом по въпроса мисля че не само България ще иска да е с Русия ами и голяма част от Германия това е моето проучване.
  • 11 кроко

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "BILBO":

    Ехее, значи и боко тиквата, дето дойде на власт с платени протести ос американските НПО-та и той руска подлога, така ли? И всичкия му екип и той руски подлоги - т'ва леля цецка, Цв. Цв., чехълчо плювналиев.... всички те руски подлоги, а? Аре стегни се малко. В българия няма руски НПО-та, има само американски, които плащат на нещастни тролове да дрънкат глуспоти чрез всякакви псевдоорганизации споносрирани от тях, плюс това си имет вече втрои мандат управляващи!
  • 12 кроко

    0 0 Отговор
    Кои демократични ценности подкопават руснаците - правото на педерстия, педофилия и всякв сексуални отклонения; правото да употребяваш и разпространяваш наркотици, правото да проституираш; и естествено, както каза трола деси-стоян, правото да използваш някой когато ти трябва, а когато не ти трябва - да му забиеш нож в гърба!
  • 13 Гост

    0 0 Отговор
    Целия свят вярва на Русия! Американската "демокрация" приключи.
  • 14 шую

    0 0 Отговор
    Много ги разбирате бе амсалаци, ако от америка пръднат веднага се на.ирате....Питам аз докога ще ще лъжете и заблуждавате българския народ с американска пропаганда и по колко ви плащат американците да го правите????
  • 15 Хасан

    0 0 Отговор
    Ами Русия и Турция трябва по активно да участват в международната политика..Турция трябва да бъде балансьор на двете световни сили..това и се опитва да прави.. Това което прави. ДПС в България,Турция в света...тогава светът ще стане по добро място за живеене.. 500 години управляваха от Виена до Индия.имаше мир. Нямаше асимилация или изтребване..всеки си живееше мирно и кротко.. Питайте се защо прадедите нито веднъж не вьстанаха

    Коментиран от #35

  • 16 метеоролог

    0 0 Отговор
    Превода на това заглавие означава Европейския съюз не може без Русия. Историята е доказала че Европа може без Америка. Световната геополитика е между Европа и Русия, а Америка се опитва да суфлира, и губи съзнание когато никой не и обръща внимание.
  • 17 haralampi

    0 0 Отговор
    Пълно с предатели мурзилки. Доказателство за верността на доклада
  • 18 666

    0 0 Отговор
    Каква демокрация,какви 5 лева?
    Издигнаха рекета на висоти по големи от този 92-96 година,
    само че го правят финно с лицензи,разрешителни,проверки и куп други апаратни хватки.
    Забраниха лекарства без рецепти,искат пръстови отпечатъци,остават безнаказани за провалите в болниците и грабежа на здравната каса..........
    Каква демокрация?
    Всичко е власт и рекет,ама на прости хора не трябва да се дава власт,нито пари.
  • 19 агент08

    0 0 Отговор
    И ние искаме с Русия!!! Марш кравари от Европа!
  • 20 Индиана Джоунс

    0 0 Отговор
    Русия искала ..... имат БВП 2.3 трилиона годишно, колкото една Италия. По логиката на рашките италиянците трябвата да си искат влияние върху земите от времето не римската импрерия. Най добрата колата на рашките е лиценз на фиат 124 дори не на VW или Ауди. Както се казва едно е да искаш, второ е да можеш и терето е да го направиш. Рашките са и си остават на точка 1 само с мерака.
  • 21 яагшяаоо

    0 0 Отговор
    Не разбрахте ли, че Америка и Русия са двете страни на една и съща монета.
  • 22 jimmy

    0 0 Отговор
    източна европа е редно да се върне в сферата на влияние на Русия, а защо не и цяла европа? американските убийци какво право имат да си държат армията тук?
  • 23 Славянин

    0 0 Отговор
    Когато осъзнаем, че славяните трябва да се обединим, а не да сме роби на англо-саксонците, тогава ще се подобри дереджето ни.
  • 24 Сами са си виновни

    0 0 Отговор
    Че той Запада САМ се дискредитира-глупави и толерантни ценности,заповеднически тон кьм по малките и слаби дьржави в стил СССР,унищожаване на собствената си цивилизация чрез мюсолманството и бежанците,тоталната бюрокрация в Брюксел,политика на двойният аршин,манипулиране на факти и действия на общ.мнение чрез слугински медии,все по голямото различие между бедни и богати,соц.напрежение заради рьст на безработицата и т.н...и т.н....има още много....Та да не се учудват че хората се обрьщат кьм Русия-нормално е да тьрсят алтернатива.
  • 25 буфер по право

    0 0 Отговор
    Турция и Арабите също си искат Източна Европа!
  • 26 дасдасд

    0 0 Отговор
    ЕЕЕЕ Браво бе. Я сега кажете кой ни взима златото срещу 0.1 процент. На кого плащаме безумни суми за Мариците и и и и и и ... Защо не направите един доклад, че вече сме колония на запада, което си е самата истина... ...........

    Коментиран от #29

  • 27 да идват Братушките

    0 0 Отговор
    Чакаме ги с хляб и сол.Защото ни писна от щастливи прасета и прави краставиц ..от гей-общества и педофилски изцепки...от мултикултура и толеранти простотии...от мюсолмани и спазване на техните права в нашата Родина....

    Коментиран от #32

  • 28 месара

    0 0 Отговор
    ами за това НЕ на БСП , и далеч от ссср !
  • 29 демократичните ценности

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "дасдасд":

    Дънди прешъс си актуализираха договора преди 2 месеца и текущият договор е за 0.7% , като преди беше 1% - НИКОГА не е бил 0.1% ! В бъдеще може и да бъде...
  • 30 Толераст

    0 0 Отговор
    САЩ не са спирали с открити политически, икономически и военни мерки мерки да се налагат във всички страни от Централна, Източна и Западна Европа (и по целия свят).
  • 31 Трол

    0 0 Отговор
    И едните са маскари, а другите също, турчулята пък съвсем. Когато към едно дете има интерес на влияние от по големи какво прави. Вариант 1 Тръгва със силния и лошия това му дава бърз старт но закратко, следва провал и труден живот. Вариант 2 тръгва със по слабия но по умен приятел следва бавен старт, ниска популярност но добра реализация в бъдеще по лесен живот. Вариант 3 действа самостоятелно - при изключителни качества успява в живота.
    До сега България е избирала само вариант едно.
  • 32 кореком

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "да идват Братушките":

    С хляб и сол защото когато бяха руснаците на власт в България друго нямаше по магазините!

    Коментиран от #34

  • 33 909 БЪЛГАРИЯ

    0 0 Отговор
    ПЪЛНИ ГГЛУПОСТИ ! БЪЛГАРИЯ Е ПОД АМЕРИКАНСКО РОБСТВО ! БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА Е САМОСТОЯТЕЛНА ТЯ ДА РЕШАВА ИКОНОМИЧЕСКИТЕ ВЪПРОСИ ! САЩ СА ИЗРОДИ !!!
  • 34 ТТТТТ

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "кореком":

    НПО-партенка.При селянина Бай Тошо НИКОЙ не бъркаше в кофите за боклук-а сега е пълно с такива хора-и то възрастни Българи......изводите си прави сам.
  • 35 хайдук

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Хасан":

    Ша видиш скоро ти един мир!
  • 36 стоян георгиев

    0 0 Отговор
    статията не казва някаква таина.тва е ясно ,но няма как да стане поне за сега щото интереса клати феса,а дори и наи-върлите фенове на путин нямат мерак да се изселят в русия,поради икономически и не само икономически причини.тваобаче не пречи на руснаците да правят опити за дестабилизация .
  • 37 Plovdiv

    0 0 Отговор
    Европа може да е достатъчно силна и без мазнене на Америка или Русия. Но това е Мисия Невъзможна с меркел, оланд и останалите толерасти, които водят политика на затриване на Стария континент. Но няма спор, че споменатите гниди са продукт именно на Чичо Сам (или "леля" - не е много ясно...). Същото Влечуго създаде измислената държава косово, както и подлежащият на публичен разстрел "бхк".
  • 38 Клошар Маразов

    0 0 Отговор
    Че това нее лъжа .Рашъни изкупиха крайббрежието но по лошото че в България имат КОМАНДОСИ . ПЛЕВНАЛИЕВ Е АБСОЛЮТНО ПРАВ ЗА РАШЪНИТЕ , И КОЙТО РАЗБРАЛ РАЗБРАЛ , КОЙТО НЕ РАЗБИРА ДА ИДЕ НА ПСИХО ТЕСТ .

    Коментиран от #41

  • 39 По скоро

    0 0 Отговор
    Ураааа Братята руси пак ще дойдат...Студена пот избива по зад..иците на краварите и техните подлоги тук.Чакаме ги с нетьрпение.
  • 40 Провинциалист

    0 0 Отговор
    И аз искам много работи,ама.......А рашъните и руските подлоги да го д...т.
  • 41 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #38 от "Клошар Маразов":

    Олеле, страх, руски командоси из България! Няма страшно тролче, плювньо ще им скочи на руските командоси да ги напляска ;)
  • 42 яшар

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Дани":

    Много си наивен. Ако имаш толкова пари си купуваш влияние.
  • 43 Гентацо

    0 0 Отговор
    Мали, мали и тук налазиха мурзилките... ама по-спокойно мили дами. Нека инициираме кампания за набиране на средства за еднопосочни билети към мадър раша за мурзилажа. Аз ще купя билети за трима. Изчистим ли се от тая измет има някакъв шанс да се оправим. Докато има и един червен г*з, ще има кой да го корумпира с рубли и така незнайно до кога.

    Коментиран от #44

  • 44 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #43 от "Гентацо":

    Я кажи колко НПО-та с руско финасиране има в България (ако можеш и в целия ЕС) и после кажи колко са тези с американско финансиране. Според мен съотношението е 0 към плюс безкрайност. Я пак ми говори кой плаща на клакьори...., че да же и правителства си има из държавите от ЕС!
  • 45 Дисидент

    0 0 Отговор
    (Русия) до 2020 ще си подели с (Арабите + Турция) и (Сащ) - цяла Европа, подготовки са в разгара си, арабите се чака да се подготвят - оръжиете е набавено, чака се сигнал от САЩ. Русия по-скоро симпатизира на тези 5 страни и иска да размислят преди военните действия, за да не се пролива излишна кръв. Иска да си ги вземе обратно, както са били нейни при соц блока. Това е всичко.

    Коментиран от #65

  • 46 гулямуту СЕСЕРЕ

    0 0 Отговор
    Ееее, много червена сволоч, много тъмно-червени тролове са драскали тука. Че и неграмотни при това :)))))))
  • 47 2399

    0 0 Отговор
    СТАВАЙ СТРАНА АГРОМНАЯ
  • 48 ГЪЗОБРЪК

    0 0 Отговор
    Червените г.золизци в действие. Че и неграмотни, ха-ха

    Коментиран от #49

  • 49 къде сте бре

    0 0 Отговор

    До коментар #48 от "ГЪЗОБРЪК":

    Защо дежурните тролове киртачето, дюдю, стоенчо и т.н. се срамят да използват оригиналните си никове в малоумните си забележки, нямащи нищо общо с темата? Не че някой очаква от тях да кажат нещо различно от "хакуна матата", но поне да се отчетата!
  • 50 Трол

    0 0 Отговор
    Ей, ей, ей, к'во сте се разтролили без мен!
  • 51 Morgoth

    0 0 Отговор
    Другите теми с по 2-3 коменрата, стане ли дума за Русия - 50-100 парчета. Аман от руски, аман от американски тролове!
  • 52 Собби

    0 0 Отговор
    Ами добре са ни дошли,братята руси.Да заповядат.

    Коментиран от #53

  • 53 НЕразбирач

    0 0 Отговор

    До коментар #52 от "Собби":

    "Посочва се и силното руско икономическо присъствие в България, което подлага страната на голям риск да бъде върната в руската сфера на влияние." - САМО ТОВА НИ СПАСЯВА от участта да приемаме исляма. Американски тиквеници - набийте си го в тиквите!
  • 54 владо

    0 0 Отговор
    Вместо да пишат доклади, да затегнат санкциите. Пълна изолация и ако искат да стават хора, ако искат да не стават.

    Коментиран от #55

  • 55 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #54 от "владо":

    Само че да не вземат руснаците да им налагат санкции че видя ли кво стана с турция. Голям смях ще падне. обаньаньа, ольандана, шмеркелана ша са изпотрепят кой да са извинява на руски. Току виж са се облекли и като матрьошки.
  • 56 гост

    0 0 Отговор
    Айде пак плюйте по НАТО! Само, да излезнем от там и в същият момент веднага сме паднали под руско робство и то за пореден път!!! Който познава историята добре, ще ме подкрепи! А онези платени тъпанари с опорните точки: " който не обича Путин и Русия е: гей, фашист, сорос, гейбераст, турчин и т.н..." да си наврат точките... знаят къде! Руската мания за завладяване не спира! Колкото сме по-далеч от тях, то толкова ще сме по-добре!

    Коментиран от #57, #58

  • 57 tost

    0 0 Отговор

    До коментар #56 от "гост":

    И де ще идеш ,бе „госте“ ,оттатък Босфора ли ? :)))
  • 58 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #56 от "гост":

    Мани историята, гледай данните от последните 30г. каква е била войската ни и какво представялва сега. Всеки, дето има акъл в главата, усеща и неприятната миризма от американските задници, ама само на платените тролове като вас, ви харесва и аромата и вкуса от лизането им! И верояно мнозина от вас, ако се наложи утре с удоволствие ще лижат и руски и турски задници, щото продажниците сте си продажници винаги, ама сега се правите на недостъпни!
  • 59 начо

    0 0 Отговор
    русия я чака фалит социална революция и разпад,после е суровинен придатък на китай

    Коментиран от #63

  • 60 мот

    0 0 Отговор
    Браво на Ярослав Станчев, хареса ми коментара.
  • 61 tost

    0 0 Отговор
    Давам 100 кв м апартамент в Търново,120 кв м в Италия (само на 30 км от Милано) ,кола втора употреба (на 2г 40 000 км.,нова струва 18 000 € ) ,всичките пари в банката (около 30 000 € ) за сътрудничество с братушките.Едно време в къщи не се ключеше,бандитите чукаха камъни в Белене а м...лите и турците си налягаха парцалите а сега какво е чалга,цигания ,управляващите се бият в гърдите ,колко много са направили за народа а разни Митювци (очите) продаващи дрога и проституция ,ги направиха национални герои.Демокрация по български - ЦИГАНИЗАЦИЯ.

    Коментиран от #68

  • 62 ИВАН

    0 0 Отговор
    Американците много пари наливат в такива "анализи".
  • 63 ААА

    0 0 Отговор

    До коментар #59 от "начо":

    Русия е хилядолетна държава.Не е била покорявана никога,търпяла е поражения,после си е връщала с лихвите. Вземи и направи нещо смислено през живота си -Прочети "Петър Първи" на Толстой. Ще ти се запълнят много бели петна ,в общата култура,спрямо Русия. Ще разбереш от къде тръгва края на Отоманската Империя,когато са пред стените на Виена.На кого се молят за помощ "великите европейци" и кой пак помага,докато Франция помага на Отоманската Империя. А дали Китай е забравил ,когато беше под Японска окупация, и японците ги избиваха по улиците с милиони, като мишки. Кой мина през 1 000 000 елитна японска армия ,като горещ нож ,през масло,и освободи Китай. И сега внимавай-нещо което не знаеш. Докато руската армия върви през Манджурия, а САЩ и те воюват с Япония. Япония праща тайно молби към СССР ,да се присъедини към Япония във война срещу САЩ,и не знаеш какво обещават за това. СССР остава лоялен на съюзниците си.

    Коментиран от #67

  • 64 Gringo

    0 0 Отговор
    Проблемът е,че Източна Европа не ще и да чуе за Русия! Колко жалко е да си комунист!
  • 65 Провинциалист

    0 0 Отговор

    До коментар #45 от "Дисидент":

    По безумен и просташки коментар от този рядко се среща.А мурзилажа един такъв неграмотен?
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Иванов

    0 0 Отговор

    До коментар #63 от "ААА":

    Колега, много носталгия изпитваш по старото време. Вие русофилите,не разбирате ли ,че да лижеш г.за на Русия е също толкова срамно и предателско, колкото и да лижеш г.за на САЩ?

    Коментиран от #69

  • 68 СССР

    0 0 Отговор

    До коментар #61 от "tost":

    А ти осъзнаваш ли че ако това време се върне щеше да имаш право на 1 апартамент само, за италия не можеш и да си помислиш защото отиваш при ония в Белене, а за кола ще чакаш 20 години(да ти дойде реда и да събереш парите) като избора ти е сведен до лада, москвич, шкода, вартбург и трабант.

    Коментиран от #76

  • 69 ААА

    0 0 Отговор

    До коментар #67 от "Иванов":

    Не лижа,не лъжа,не преиначавам фактите от историята.Тези които не познават историята са обречени на гибел.Нещо да ти светва лампата,че от как започнахме да лижем далечни през-океански г..ове,сме изчезнали белите българи наполовина.Сега на половина се раждат други етноси.А какво ще е след 10-20 години. И това което идва след нас не е повод за гордост.Няма и най-малко желание да се защитава тази територия.Отиваме си тихо и кротко от историята,като в мъртвешки сън,от който не можем да се събудим. Стамболов го е казал-на този народ остена трябва да му е винаги забит в задника ,за да върви напред.Та и аз се изнервих на колегата "начо" дето плаче на "чужд гроб" а не вижда ,че ние вече гледаме от дъното на своя си гроб. А може и той да е вече от тези 30-40 процента от населението, които чакат някои от юг да дойде и да ги припознае.
  • 70 909 БЪЛГАРИЯ

    0 0 Отговор
    Русия първо да си оправи пияните руснаци , пътищата ,мизерните заплати ! И да ги научат да работат и тогава да търси европа !!!

    Коментиран от #72

  • 71 7777777

    0 0 Отговор
    Хасанчо, да си чул или чел за априлско въстание, за еничари? През турското робство от отвличане на робини от балканския полуостров в момента в Турция няма нито един чист турчин, всички са омешани с балканска кръв! Някой да каже за 25 години дали американците са направили нещо добро за България, няма да се връщаме назад в миналото, да говорим за комунизъм и т.н. вижте дали има една богата и просперираща държава в южна америка, където е американско влияние, и ние вървим натам! Браво за коментара на Ярослав Станчев, много е точен в разсъжденията си!
  • 72 Киро

    0 0 Отговор

    До коментар #70 от "909 БЪЛГАРИЯ":

    В заключение на всичко изкоментирано до тук мога да кажа единствено и само едно и то е: Синемагуго нагага.

    Коментиран от #73

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 сидераст

    0 0 Отговор
    Ние не искаме със щатите, искаме с Русия, че там няма олигарси, няма виолончелисти милиардери и Путин няма 200 милиарда долара.
  • 75 Кунява

    0 0 Отговор
    Голям праз.
  • 76 tost

    0 0 Отговор

    До коментар #68 от "СССР":

    Както виждаш се отказвам от всичко материално,важна е вярата и идеята.Явно на теб ти харесва сегашния живот:чалга,цигания,Управляващите до един бивши комунета свързани и закрилящи мафията,пенсионерите на ръба на оцеляване,здравеопазване равно на мизерия,циганите с повече права от нас.Това ли е по добрия живот от миналото ?
  • 77 123

    0 0 Отговор
    С хляб и сол израснахме-добре. Завършихме техникуми(сега ги няма), завършихме университети (работа няма) ама що годе станахме хора.Вижте сега какви хора възпитаваме?:(
    Няма инвестиции. Само някой луд може да инвестира в тази държава. Матриала вече не става - правилно се изрази мутрата.
    Представете си , че разполагате с голям ресурс. Тук ли бихте инвестирали? Няма съвестни работници. Общи работници дори и такъв избираш от 50 души и пак правиш компромиси. ТЪПОТИЯ
    Безработицата намалявала драстично, а няма нито едно ново работно място. Просто народа бяга от Държавниците си.
    И там където и да е показваме вече, че сме по-красиви и сме по добри. И аз заминавам скоро и успех Ви желая с новата Ви майка:(
  • 78 123

    0 0 Отговор
    На 50 години съм и разбрах, че изживях 30 години в илюзии по- страшни и от комунизма.Не искам и детето ми да се изгуби в това блато. Все пак живеем и за малко чест, малко слава, малко гордост от постигнатото.
  • 79 ИДИЛ

    0 0 Отговор
    От къде идва всичкото зло по земята ? От гнездото на злото САЩ и престъпната терористична организация НАТО които създават конфликти и хаос навсякъде и ограбват по малките държави.Само когато това престъпно зло бъде премахнато и пратено в ада тогава ще има мир и благоденствие във света.