Last news in Fakti

14 Октомври, 2016 10:02 3 871 19

На Асад му мирише на Трета световна война

  • башар асад-
  • световна война-
  • сирия

Според него Западът не е прекратил студената война

В. „Комсомолская правда“ озаглави свое интервю с Башар Асад: „В Сирия замириса на Трета световна война“. В него Асад завява, че „терминът Трета световна война често се използва, особено след неотдавнашната ескалация на ситуацията в Сирия.

„Ние наблюдаваме ситуация, подобна на студената война в стадий на развитие. Това е нещо, което се появи неотдавна и затова мисля, че Западът и особено САЩ, не прекратиха студената война, даже и след разпада на СССР. Затова този мирис на война, която описахте като Трета световна война, се чувства във въздуха, но това все още не е пряко военен сблъсък, макар че има военни, терористични и политически елементи. Сирия е само част от тази война, завява Башар Асад.

На въпрос „Защо точно Сирия“, Асад хвърля вината предимно на Саудитска Арабия, която искала „напълно да унищожи Иран по различни причини“. Затова Саудитска Арабия искала Сирия да обърне гръб на Иран. „Разрушаването на Сирия ще повлияе отрицателно на Иран. Гледам на това така. Западът, наблюдавайки дългогодишното сътрудничество между Русия и Сирия, си дава сметка, че разрушаването на Сирия ще повлияе негативно и на Русия.

Саудитска Арабия обеща да подкрепи Сирия, ако Дамаск се откаже изцяло от сътрудничество с Иран, заяви Башар Асад в интервюто за в. "Комсомолская правда". "Ако ние се бяхме отдръпнали от Иран и бяхме заявили, че се отказваме от всякакви отношения с Иран, те казаха, че ще помогнат. Много просто и директно". Асад завява, че предложенията са започнали след кризата.

Асад обвини и Турция, която според него е създала „Ислямска държава“ и e  „осигурявала тилова подкрепа и  продажбата на петрол през своята територия с участието на сина на Ердоган. „Целта на Ердоган е да подкрепя Ан Нусра в Сирия.

По материала работи и Росен Стойчев. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шлемник байкалски

    0 0 Отговор
    АСАД , НЕ ЧЕ И ОТ ПРЕДИ НО ОТКАКТО СЕ СЪБРА С РУСНАЦИТЕ МИРИШЕШ САМО НА Л..НА!

    Коментиран от #2

  • 2 кудош

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "шлемник байкалски":

    Но човека казва истината. Всичко, коет се казва е факт. А за петролните далавери на сина на Ердоган се потвърдиха от няклк разузнавания директно... Колкото до това, преди време прессата писа случаи на разтоварване на турски танкер извън порта на Бургас и отнасянет на петрла тук някъде из страната за продажба без бмитяванет му т Митническия склад... Но прессата замлъкна, явно пак политици са ударили чадър лапкайки от такива далаверки. А за митнически шефове да не говорим.... Асад е в пъти по-директен, от родните политици и редица институции... Браво на Асад - истината каквато е! Не зная какво прави и го обвиняват Запада, но казват Сирия е била по-демократична при негово управление преди войната, отколкото Запада... За нас ДС-БКП държавицата и народо слуга да не говорим... :)

    Коментиран от #3

  • 3 шлемник байкалски

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "кудош":

    Най големите далавери с петрол и всички видове горива са в Бургас но това се прави дирижирано директно от Москва и единствено от ЛУКОЙЛ !!!

    Това се знае от целокупния Български народ и само руските тролове се правят че нищо такова не знаят!

    Коментиран от #4, #5, #13

  • 4 кудош

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "шлемник байкалски":

    Но аз не съм руски или антируски трол.... Просто казвам фактите. Разследване по ТиВи го показа. Аз имам един Бог и това са фактите. Това, което съществува, реалността. Затова моля, не ме причислявай към руссофоби или други классации! Уважавам Россия, не я познавам, не мога да кажа кой какво прави. Което не ме прави лош човек, а само човек, който твърди, че Асад казва истината. но кой движи танкери с далавери тук аз не зная? Но че танкери въртят далавери и факт. Дали си прав или не не зная? но зная, че Асад казва истината, защото е подкрепена с факти - това са фактите, истината. Третата световна война не е спирала от години. И тя се движи от тесен кръг по интереси, в която война всички волно иш неволно сме впрегнати. Странно нещо сте доста хора тук? Ако някой ви каже нещо и веднага го наричате "руски трол"??? Явно нивото на интелект при вас се базира на ниво - премия за плюене на руснаци? Ами заработвайте... :) и без това отлично се справяш!

    Коментиран от #7

  • 5 да те светна

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "шлемник байкалски":

    Алооо,ЛукОйл-България отдавна не е руски бе шлемник.Още през 2008 г 76% от акциите му са купени от корпорацията "ИмерсиСА" която е собственост на френският клан на фамилията Ротшилд.Всичко се решава там от мажоритарният собственик-а В.Златев е само параван-циркаджия.Та въпросите ти,ги отправяй към чичко Ротшилд....

    Коментиран от #8

  • 6 Мършата

    0 0 Отговор
    Ако Башар Асад имаше капка от мъжеството от океана на мъжеството на Бойко Борисов и песъчинка доблест от планината от доблест на Бойко Борисов сигурно нямаше да има война! Защото когато стачкуваха тук Бойко си даде оставката и след това си ги победи, щото не го е страх
  • 7 Мършата

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "кудош":

    Абе какви факти? Гражданската война в Сирия започна, като граждански сблъсаци, които в последствие бяха използвани от великите геополитически сили в свои интереси. Такива проблеми се решават в ранен стадии, чрез демократични избори, хората отиват и избират, ако го искат да бъде президент. Честно и просто.

    Коментиран от #9, #10, #17

  • 8 шлемник байкалски

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "да те светна":

    А стига глупости ! И опорни точки !

    Коментиран от #11

  • 9 РЕАЛНО ми писна от спама тук

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Мършата":

    Ми да...може би си прав-така са решени и във Виетнам,Корея,Панама,Чили,Сомалия,Египед,Тунис,Аржентина,Йемен,Ирак,Афганстан,Сърбия и още 50 държави--прав си-така са решени проблемите-със демократични бомби...ама те убиват хуманно и трябва да са горди че са умряли от тях...НАЛИ????
  • 10 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Мършата":

    Като в България и Украйна ли преминават „чесните и демократични” избори? И протестите на „хората” в Сирия и те ли бяха платени и организирани като в България и Украйна?

    Глупостите за боко тиквата няма смисъл да ги коментирам - тия, които имате такова мнение за него едва ли можете е един рейс да напълните!
  • 11 шлемник мангалски си ти

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "шлемник байкалски":

    Дай нещо умно ти бе!
  • 12 TITO

    0 0 Отговор
    На всякъде им замириса,само на наще дупедавци не.Те си мълчат за да не всяват смут,пък и какво им дреме на тях за мухите
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 раптор

    0 0 Отговор
    Укилиикс публикуваха кореспонденцията на посланика на САЩ в Либия и Пентагона. Още през 2006г. те са се чудили как да свалят Асад! Не става ясно какви са поводите, но пък се намери прекрасен повод през 2011г. Доста удобно се получи! Не твърдя, че Асад е ангел, просто твърдя, че дивите народи, основаващи се на племенна субординация имат нужда от по-решителни управници! Дори диктатори!

    Коментиран от #15

  • 15 стратокастър

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "раптор":

    Защо не ги вземете в РФ?

    Коментиран от #16, #18

  • 16 ей куха лейко

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "стратокастър":

    по-добре питах шмеркелита защо ти ги праща у вас!
  • 17 tost

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Мършата":

    А ва Мърша (що тъй си са къстил,незнам),истина е че всичко започна през 2011 г. с едно мого малко допълнение,че западните сили С Арабия и Турция въоръжиха до зъби опозицията в Сирия.Кво щеше да стане ако някой беше раздал оръжие на протестиращите против Б Борисов ?
  • 18 раптор

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "стратокастър":

    Русия няма диктатор! Има върховен глава! Доста, доста по-успешен от вашето боче! Но нормално... в България няма как да се образуват такива могъщи индивиди! И пак добре... бочето ви се образувал в миналите времена! Сега хептем сте я закъсали откъм лидери! Младите са бая слаби!

    Коментиран от #19

  • 19 Бат Саше

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "раптор":

    Рапторе, като ти чета отличния български, май и ти си руснак, колкото са турци "българските турци". Голям руски националист се пишеш, а стоиш тук при "нашето Боче" и не си ходиш в Майка Русия, ако въобще имаш гражданство разбира се. И аз харесвам и обичам Русия, но по-полека с плюенето и определянето кое е наше и кое ваше, защото ядеш български хляб...
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания