Last news in Fakti

14 Октомври, 2016 14:39 2 677 3

Поискаха проверка на транспортните разходи на Кристалина Георгиева

  • кристалина георгиева-
  • оон-
  • разходи-
  • евродепутат-
  • дейвид банерман-
  • транспортни

Британски евродепутат поиска щателна проверка

Поискаха проверка на транспортните разходи на Кристалина Георгиева - 1
Снимка: БТА/ AP

Депутат от Европейския парламент поиска да бъдат проверени транспортните разходи на Кристалина Георгиева за последните две години, съобщи EurActiv.

Според британеца Дейвид Банерман през този период тя е водила своята кампания за поста генерален секретар на ООН.

Евродепутатът заяви, че Кристалина Георгиева е правила чести пътувания, разходите за които се покривали от средствата на ЕС. По думите му подобни действия не отговарят на портфолиото на човек, отговарящ за бюджета и човешките ресурси.

Банерман заяви, че има „значителна спекулация“, че българката е водила кампанията си за поста в ООН през последните две години.

Руският зам.-министър на външните работи Генадий Гатилов заяви, че Кристалина Георгиева е била в контакт с Русия по този въпрос от дълго време.

Изданието припомня, че Кристалина Георгиева влезе в битката за ООН в последния момент – след като бе издигната от българското правителство – но не успя да се пребори с конкуренцията. В крайна сметка за следващ генерален секретар на ООН бе избран португалецът Антониу Гутериш.

Вчера бившият португалски премиер бе избран официално за поста под бурни аплодисменти. Неговият петгодишен мандат ще започне на 1 януари 2017 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    0 0 Отговор
    Този бритскм евродепутат е Путин ски тролл!!!
    Как можете!!!??
    Срещу американската любимка!???
    ахахахаха
  • 2 кроко

    0 1 Отговор
    Ooo, значи пак Путин се опитва да очерни тази благородна криСталинка!
  • 3 некойси

    0 0 Отговор
    На всякъде където се наврат започват проблемите.
    Запазена марка на "Винету" групата.